Haha

Är riktigt nöjd med bloggens utseende faktiskt. Nu ska jag sova men ska försöka uppdatera imorgon. Det kanske inte blir lätt men ska göra mitt BÄSTA!!! Nu ska jag sova så Godnatt.

Fixat...

Hej!! Har fixat till bloggen lite så nu är den så gott som ny!!! Vad tycks??? Tacksam för komentarer!<3<3

/ Julia

Stackars...

Nellie Berntsson. Hennes ponny Bellman åker ju tillbaka till sin riktiga ägare imorgon. Nellie lånade ju bara Bellman och de tog sig HELA vägen till SM!!! Och nu sista tävlingen blev ju en SKANDAL!! Tycker så grymt synd om henne. DE har tagit sig så långt och sen försvinner han bara. Bara så att du vet Nellie så ÄLSKAR vi dig och vi finns alltid för dig...
 
Sista tävlingen och sen...
...händer det här:(
 
5:a i SM!!!
 
20120630-204131.jpg
 
Du och Bellman är GRYMMA!!!! Tycker synd om dig Nellie!<3 Tänker på dig även om du ALDRIG kommer se det här.
 
/ Julia

Men hejsan igen...

Har ridit bästa ponnyn för ett tag sen. Skrittade henne och det gick väl bra. HOn var lite spänd eftersom Toy inte var med men det kändes helt OKEJ ändå. Nu har jag fixat klart stallet och taggar en skön helg. Man kan ju hoppas att den blir skön iallafall. Imorgon ska vi på dop och jag LÄNGTAR inte direkt. Ska faktiskt bli skittråkigt... På Söndag ska man stå i cafeterian på SRS under deras ponnytävlingar. Ska inte vara med själv eftersom lägsta klassen är L:C och det är ju 90 cm för Salsa!! Lite högt en sålänge. Nu ska jag nog ladda upp lite mer bilder på Salsa!! Så ni får hålla lite koll...
 
Bästa ponnyn!!! 70 cm på Lilla Hageby.
 
/ Julia

Lite bilder på pluttis...

Den ALLRA första bilden som jag tog på Salsa!! Bilden är från när jag provred henne...
 
Första tävlingen!!!!<3
 
Andra tävling!!!!
 
Lite bilder från första tävlingarna och första bilden på henne!!!!!!

Tyvärr

Tyvärr blir det inga fimer för mobilen dampar. Ni får lite bilder istället!!<3

Filmer!!

Hej!!! Nu ska jag ladda upp en massa filmer. Några från tävlingar och lite från träningar... KUL kul!!! Så håll koll nu!

Hoppträningen

NU ska jag berätta lite om hoppträningen.
 
Vi började ju med att värma upp förstås. Det gick riktigt bra. När vi hoppade fram så hoppade hon felfritt på alla hinder. EN gång stannade hon och det var på A hindret i en kombination men det gick bra sen. Vi hoppade en ganska lätt bana. Det var sju hinder och 8 språng. Jag fick börja. Det började med en oxer. Den var vit med färgglada händer på bommarna. Efter det en röd oxer med sockerbitar en liten bit framför. Sen ett rött räcke med sockerbitar under till en paralell(stavning) oxer. Efter den vidare till en tvåkombination. Den bestod av två gula räcken. Sen till 6:an. Ett blå/rött räcke med en typ rund vattenmatta under. Och sista hindret. En oxer med en skärm under. Röda kanter och liksom vit i mitten eller vad man ska säga. Salsa kollade lite på skärmen men hoppade ändå. Banan gick jättebra. Första rundan lite för obestämd med henne eller vad man ska säga. Andra rundan gick sååhääärrr bra!!!! Skitduktig. JAG var me´r bestämd och hon hade BRA fart. Jättenöjd med den rundan. Jag tror jag hoppade första rundan på typ 65/70 och andra rundan på 75/80. Jättenöjd och Sofia säger att hon tror att Salsa kommer bli en bra hoppponny. Bara vi får träna lite så går det bra!!!! Filmerna kommer ut så fort jag har fått igång min dator. Den är ju lite dum just nu. Men ska be pappa kolla på den så kommer filmerna när den funkar igen. Ha det så bra så bloggar jag mer ikväll... Ska skritta Salsa idag så kanske videobloggar från hästryggen. Eller inte men vi får se.
 
75 cm
 
70 cm första tävlingen!!!!!!
 
/ Julia

Ätit

Nu har jag ätit och snart har vi bild i 2 timmar... Efter det blire hem och chilla. Tare lite lungt helt ensam och blogga om hoppträningen. Skritta Salsa ikväll.

Bye!!

/ Julia

Skolan

Hej nu är de två första lektionerna avklarade . Vi har fått reda på klasserna.Emma och jag kom i samma klass !! Vi blir 7: A. Så jaa... Nu har vi rast. Bloggar om träningen sen när jag kommer. Hem.

/ Julia

natti

Natti bloggen!! Kan säga en sak. Hoppträningen var GRYM!! Kommer inlägg efter skolan imorgon. Godnatt

/ Julia

Bästa ungen...

Tjena!! Är med bästa ungen idag. Har kommit hem från skolan och så och nu är jag hos Ebba. Vi snackar med Johan på skype. Samtidigt gör vi asgrymma filmer. Tyvärr så kommer de nog inte ut här för de är lite flumfilmer. Kanske gör vi en videobloggning sen... Haha vad jävla kul vi kommer ha. Jaja men nu måste jag typ dra asså men vi ses en. Ebba och jag ska göra en ny film nu...
 
Tjarå!!<3
 
Salsa tror att hon kan flyga.

Ett till...

Nu har vi haft ett nytt test. Fast ett svenska test. Tyckte att det var ganska enkelt. Nu ska vi snart ha engelska. Hoppas att vi inte har ett till test för det orkar jag inte...


/ Julia

Test!!!!!!

Hej. Nu har vi precis haft ett mattetest. Läskigt... Fast det var faktiskt ganska kul. Vet att der låter helt sjukt men jag tyckte att det var ganska KUL!!! Ska inte bada idag för jag har ont i halsen. Inget kul. Men vill inte bli mer sjuk en vad jag redan är. Vill ju även hoppträna ikväll. Saknar Salsa!!<3. Snart ska vi ha svenska. Troligtvis ska vi renskriva någonting.

Bussen

Väntar på bussen och det är KALLT!! Har lite ont i halsen så ska inte bada idag. Ikväll är det hoppträning och på dagen ska jag va med Ebba!!! Skitkul eftersom vi knappt ser varandra nu. Snart kommer bussen. Så bye...

Love...

Sitter och chillar med BRA musik. Ska duscha nu och sen sova!! Hej då...

Love you


Hmm måste skriva nåt lite längre nu känner jag...

Frågan är bara vad???
 
Olika underlag och foder och lite sånt kanske.
 
Jaa det kör vi på!
 
Underlag börjar vi med. Min häst står på bara spån nu. När hon kom till mig precis i början stod hon på halm. Det finns två anledningar till varför jag bytte til spån. Eller tre mena jag. Det ena är att halmen dammar så förskräckligt mycket så hon får lite hosta av den. Inget bra så det är en anledning.
 
Det andra är att jag tycker halm är så svår mockat och trivs alltså bättre på spån.
 
Det sista är att morfar köpte hem en massa spånbalar och då var det nästan självklart att vi började använda det rena snygga spånet istället för den dammiga halmen.
 
Jag trivs rätt så bra på spån nu faktiskt. I början gillade jag verkligen inte att stå på  spån och nu idag frågar jag mig själv. Varför gillade jag inte spån!!!! Jaa det kan man undra. Har tänkt lite och om vi får bättre halm står jag gärna på halm under vintern då det är kallt ute och jag vill att hon ska få det riktigt mysigt i sin box. På sommarn, våren och början av hösten kör jag väl på spån eftersom hon oftaast går ute på nätterna då och det är inte så kallt ute.
 
Vad står era hästar på??
 
Nu går vi över till foder.
 
Salsa går på det här fodret just nu:
 
2 dl havre
 
2 dl betfor
 
1 dl mineraler
 
1 dosmått nåt  vitamin grejs som är bra för hennes hovar.
 
Hon får inget hö nu eftersom de går och äter så mycket på dagarna när de får gå i "mathagen". På nätterna går de i en háge med nästan inget gräs just nu. Det är mest för att  de inte ska äta ihjäl sig. Salsa går jusomagt på havre, betfor, mineraler och det där eclipse som det heter. Jag trivs bra på det just nu för hon blir ju inte för pigg men lite piggare än vanligt vilket bara är bra. I vinter sen kommer de ju få hö också. De går på helt vanligt hö alltså inga konstigheter. Salsa blir ju lite hostig av höet för även de dammar så nu har vi börjat vattna höet. Det går bra faktiskt och Salsa hostar ingenting... Skönt är det. Jaa det här var lite om foder och strö. Nu vill jag att ni svarar på mina frågor...
 
Vad får era hästar för mat??
 
/ Julia
 
Havre
 
 
Halm
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu hem...

Tja!! Nu kommer bussen snart och då åker vi hem. Ska typ chilla och tare lungt. Kanske hälsa lite på Salsa. Längtar till efter skolan imorgon!! Då taggar vi HOPPTRÄNING!!

/ Julia

Tråkigt

Men tjena... Sitter här med världens BÄSTA Emma. Ska typ äta nu och sen gör vi väl nåt. Är trött. Taggar träningen imorgon!!!

hejsan

Hej!! Har tråkigt fast ändå rätt så chill. Har solat och just nu är livet gött. Vi har typ gjort samarbetsövningar. Nu ska vi göra nåt. Bloggar mer sen..

/ Julia

Godmorgon

Hej alla goa som läser. Jag har haft en chill morgon. Gick upp vid halv åtta och bytte hage på hästarna. Sen gick jag in och åt frukost och gjorde iordning mig. Nu sitter jag i soffan och bloggar. Kommer mer update under dagen. Ebba och Sandra rider Salsa idag. Så jag behöver inte rida sent idag också!!! Imorgon står det hoppträning på schemat. Nån som ska dit?? Alicia om du läser det här så kan väl du kanske komma upp och fota om jag tar med mig kameran?? Hör av dig till mig isånnafall

Nu så...

Nu har jag ridit Salsa och fixat så ALLT är klart. Det gick väldigt bra idag. Hann inte så mycket men klockan var så mycket så red bara en halvtimme. I skritten jobbade jag mycket med formen på volter och serpentiner. Hon tittade lite på allt annat i början men blev mer avslappnad ju längre vi red. Sen började vi trava och hon höll formen fint i övergången mellan skrift och trav. Jobbade volter och serpentiner i traven också. Hon var fin i båda varven vilket är bra. Sen började vi galoppera. Det går riktigt bra att behålla formen i vänster galopp men i högern brister det. När jag ska fatta travar hon antingen jättefort men behåller formen eller också,så,fattar hon galopp men formen hänger inte med. Fick henne ändå hyfsat fin i högern så är nöjd. Nu är det bara att träna på att behålla formen så kommer det att gå skitbra sen... Nu säger jag,godnatt. Klockan,ringer inte förns halv åtta imorgon så,lite godmorgon blire ALLT!!! Bye

/ Julia

Hem

Hej!! Nu blire hem och rida.

Puss puss...

Vad fin du är...

Du är det finaste jag vet...

Du är det dyraste i världen!!!

Och bara satt du vet så kan du inte flyga Salsa. Fast det ser nästan ut så på sista bilden!!❤


Gud...

Hovslagarens hund var ju med sist och gud vad söt den var. Ludde hette han. Här kommer en görsöt bild på Ludde.


Världens finaste hund...

Heter Hella. Hon är blandras tror jag. Hon är helt svart och supersöt. Hon är jättesnäll och jaa den som inte ÄLSKAR henne är rent ut sagt DUM!! Här kommer en liten bild på min kusins finaste plutthund.


Äta...

Nu ska vi äta mat hos Bästa kusinen Johanna.

/ Julia


Tävlingar

Jaa... Nu tänkte jag prata lite om tävlingar. Vissa tycker att jag går för fort fram... Jag vill ju starta en lokal L:D ganska snart. Jag har aldrig startat 80 cm någonsin. Inte ens clear round. Jag har hoppat bana på 80 ett antal gånger men inte mycket. Ändå vill jag ut och tävla lokalt 80 cm. Jag kommer få måånnggaa kommentarer som säger att jag inte är redo än.MEN visst jag kommer läsa alla kommentarer och tar åt mig men kommer ändå ta ett beslut själv. Jag tycker själv att det går lite fort fram. Men inte FÖR fort. Kommer se den här första lokala tävlingen som en träning men med fler hinder. Det här är MIN åsikt. Ska tänka igenom det här noga innan jag bestämmer mig för något...

Nu vill jag ha många åsikter från er...

/ Julia

Nu...

Så drar man in till bästa kusinen!!!!<3.


/ Julia

Trött och hungrig

Hej!! Nu har vi simmat och Fanny och jag sitter och väntar på bussen. Är typ astrött... När jag kommer hem blire att äta nåt och vid kvart över fyra åka till min kusin. Ganska kul faktiskt!! Rider Salsa sent ikväll men hon måste röra på sig.

MIN ponny...

Tänk att kunna säga det ordet. Det är MIN ponny.Det är så sjukt att just jag har fått en egen häst. Varför har inte den som rider sjukt mycket bättre än mig på ridskolan fått en egen häst? Varför just jag? Jaa varför just jag. Jag har drömt om en egen häst enda sen jag började rida. Har alltid velat ha en gråskimmel. Nu är vi åter tillbaka till de där käpphästarna. Tog hand om dem som om det vore min riktiga häst för att försöka övertyga mamma och pappa om att jag kunde ta ANSVAR!!! För det är det ALLT handlar om. Kan du inte ta ansvar spelar det ingen roll hur bra du rider för du skulle inte fixa att ha en egen häst. DU kan inte ta ansvarert. Du rider som en gud men aa inget ansvar=ingen häst... Så är det bara. Och hästar är ju så mycket mer en bara ridning. Hästar är ju levande djur. De måste äta, dricka och bajsa för att de ska må bra. Jag går ner till stallet varje dag. Oftast mockar jag, byter vattnet i boxen, gör havre och betfor, fixar hö, rider, borstar, smörjer och gör vattnet i hagen. ALLT det här gör jag varje dag. 365 dagar om året. Skulle ALDRIG skita i att mocka bara för att jag inte orkar. LIksom ska Salsa behöva stå i sitt eget skit bara för att jag är lat?? Knappast. Tar jag inte i lite för mycket när jag säger att det där gör jag varje dag. NEJ!! Det är mitt svar. Det där gör jag varje dag... Hur hinner jag allt då? Med skolan och läxor? Kompisar? Familjen? Jaa du. Det vet jag inte riktigt. KOmpisarna kör jag på helgerna. LÄxorna sitter jag ofta med halv nio på kvällen. Skolan hinner jag med. Familjen? Där brister tiden. Äter ihop med dem och ser på TV med dem men vi gör nästan ALDRIG nåt gemensamt. DET är synd. Jag vill ju ha med dem i stallet. Jag vill att de ska tycka att det är lika kul som jag med alla tävlingar och allt sånt. Det är ganska svårt eftersom jag har två syskon. DEn ena tjatar om cross och den andra vill ha en shettis... Haha shettis skulle jag också vilja ha en i stallet men hur troligt är det att min lillasyster(6 år) skulle få en egen häst? Inte så troligt. Jag fick tjata i typ 4/5 år innan de sträckte sig till att hyra häst vilket resulterade i att Salsa kom hit sen. Jag har mycket kvar att lära mig. TRO MIG!!! Jag är långt ifrån perfekt. Det är Salsa också. Salsa och jag har ett MÅL!!! Det målet är att tävla L:B om ett år helst. MEN för att ta sig dit behövs det träning, träning,träning och ännu mera TRÄNING!! !! Jag fick en LÅÅÅÅNNNGGT ifrån FÄRDIG ponny. Salsa har inte tävlat supermycket. Med sin förra ägare gick hon en bana på 95 cm som högst. Jag har ett mål att tävla L:B (1m) om ett år. OCH jag ska nå det målet. Jag ska KÄMPA tills jag inte orkar mer eller tills vi har tagit oss dit. Tänker inte ge upp. ALDRIG. VI ska dit ihop. Hade kunnat tävla nån annans häst som redan har hoppat L:B 1511 gånger. MEN då har vi inte tagit oss dit ihop. JAG ska ta Salsa dit och HON ska bära mig. VI ska ta placeringar i L:D och L:C och så småningom L:B!!!!! Min ponny och jag kommer fixa det. Men då vill jag ha stöd också. Kommer inte kunna fixa det utan stöd från mina föräldrar, kompisars föräldrar, min ridlärare eller mina kompisar. Jag hoppas att många av er är villiga att ställa upp i vått och torrt. Jag hoppas att ni vill vara med och stötta mig HELA vägen upp. På torsdag den här veckan ska jag minnsan visa ALLA vad vi går för. Vi ska ta ALLA med storm. Hoppa en bana på 80 cm om Sofia tänker att vi ska hoppas bana. SKA fixa det här och det ska vi göra IHOP!!! Nellie Berntsson nådde sitt mål. Hennes var SM och dit tog hon sig. Då ska JAG nå mitt MÅL. MItt är L:B nästa år. Jag vill även ha stöd från bloggen. NI kommer få följa min resa. Från början till slut...
 
70 cm
 
70 cm
 
75/80 cm!!!
 
Världens bästa och jag siktar på TOPPEN och dit ska vi ta oss...
 
/ Julia

Ätit mat

Hej!! Har ätit nu så. Vi går in vid 12 och då ska vi typ prata om lägerskolan imorgon. Sen ska vi simma...<3

/ Julia

Chill

Tja! Sitter i skolan och har det chill. Emna och jag typ snackar lite. Nu har vi rast i typ 20 minuter. Alla andra kom nu så ska snacka med dem lite. Tjarå

/ Julia

Godmorgon

Hejsan Alla glada!! Idag ska vi ha tråkigt i skolan. Orkar inte nu och vill verkligen inte simma. Det är ju svinkallt ute... Det blir inte att köra markarbete och bommar idag för jag hinner inte plocka fram. Vi ska fira min kusin så får rida sent idag. Bloggar mera på bussen. Glöm inte att hålla koll efter det låånga inlägget. Kanske inte jättelångt men längre än vad jag brukar!!!<3

/ Julia

Tyvärr

Hinner inte blogga nu men gör det på bussen imorgon. Godnatt

/ Julia

Ridschema denna vecka

Tjenare!!! ( Emma rubriken är för dig!! Skrev inte bra ett vanligt hej)
 
Haha. Emma har talat om för mig att hon tycker det är lite tråkigt när jag börjar med Hej gämt så ska försöka bättra mig. Promise you...
 
Jaa här kommer det ett litet ridschema för den här veckan som jag ska försöka hålla.
 
Måndag: Dressyr. Ganska hårt pass...
 
Tisdag: Markarbete med upphöjda bommar. Kanske lite stuts.
 
Onsdag: Kan inte rida då så ska se om Ebba, Sandra eller Moa kan rida henne då.
 
Torsdag: Hoppträning på SRS!!
 
Fredag: Skritta, trava och lite galopp.
 
Lördag: Skritta
 
Söndag: Dressyr
 
Ska försöka hålla det här schemat så gott det går. Ska även försöka uppdatera er varje dag så gott det går.

Ska rida snart...

Hej!! Ska snart rida Salsa. Ebba kunde inte vara med så får rida helt själv. Ska ändå bli ganska skönt för det var ett tag sen jag gjorde det sist. Ska rida på pelhambettet och med sporrar. RIder henne ganska hårt idag för hon måste vara i bra kondition. Snart ska jag äta lite och sen tar jag väl in Salsa. Imorgon kommer ett LÅNGT inlägg om lite blandade saker. Kommer upp nån gång under dagen så HÅLL KOLL!!! Bloggar ikväll om hur ridningen gick. Tycker att det blir roligare och roligare ju mer jag bloggar. Behöver bara komma på nåt bra att skriva om så kan jag faktiskt få till riktigt bra inlägg. Jaja men glöm inte att hålla koll imorgon. NÄr jag tar mig dit jag vill hoppas jag att ni som känner mig närmast kommer vara STOLTA över mig... Mer får ni se imorgon.
 
75 cm!<3<3 Älskar dig världens bästa!<3
 
Du är inte den enklaste att rida men det gör inget för du är MIN och vi ska hitta vägen upp. Även om det blir lite snäva svängar på vägen och händer lite oplanerade saker så ska vi UPP!!! Upp, upp och IVÄG!
 
/ Julia

Tjenare

Tja!! Nu sitter Emma och jag på en bänk och chillar. Snart ska vi till Stinsen. Där lånar vi böcker och sen ska vi läsa tills vi slutar. Chilllektion alltså.

Byebye!!<3

Matte

Hej!! Har haft matte med Emma nu och det var tråkigt. Nu ska vi snart ha svenska och får väl se vad vi ska göra. Efter det har vi engelska och det ska bli TRÅKIGT. Nu sitter vi och chillar på en bänk.
/ Julia

Skola

Godmorgon. Nu har jag ätit frukost och gjort iordning mig. Snart ska jag ner till bussen. Vi börjar inte förrän 08.20!!!! Haha. Slutar 14.00 idag. Ska låna böcker på Stinsen näst sista lektionen och sedan läsa. Rätt så chill hoppas jag. Nu måste jag gå så vi hörs...


Godnatt

Hej!! Var ju i stallet förut och städade lite. Blev riktigt nöjd faktiskt. Sen smörjde jag lite också så att det är rent och snyggt. Läste på Nellie Berntssons blogg förut och tycker GRYMT synd om henne. Gå in på hennes blogg och kolla så förstår ni nog vad jag menar. Nae nu måste jag sova. Rider dressyr på Salsa imorgon. Godnatt!!<3

Blir så trött...

På folk som har ett nytt nummer och skickar jag har nytt nummer på sin nya telefon och skriver inte vem det är ifrån. Det är såååå irriterande. Nae. Nu ska jag gå ner till stallet. Har skrittat och travat Salsa idag och det gick väl okej. Inte så att jag är jättenöjd men det gick ju inte dåligt. Jaja bloggar mer lite senare. Tror jag...

Godmorgon

Hej! Vaknade typ nyss. Har nu ätit frukost och ska snart ringa till Emma. Salsa ska skrittas lite lätt idag för hon ömar troligtvis. De fick ta bort väldigt mycket av hoven för att hon skulle kunna ha skor. Så aa. Ska titta lite på Hööks hemsida. Ska kanske få en ny marinblå väst!!! Skitsnyggtycker jag iallafall. Ska försöka göra nåra lite bättre inlägg idag. Får se hur bra jag lyckas med det men ska försöka. Har ni några tips på vad jag kan skriva om??? Jättekul om ni kunde ge mig lite tips...
 
Älskar dig världens BÄSTA!!!!
 
/ Julia

Men hej igen

Jaa. Nu har jag varit hos Emma. Vi har haft lite kul. Sen åkte jag hem och åt och efter det såg vi på TV. Efter ett tag tog Ebba och hennes kusin Vilma upp. De hade med sig två hundar. De kom och berättade att en av korna var ute så den fick JAG mota in. En snäll ko så det var inga problem. Sen va jag med Ebba och Vilma i stallet och vi hoppade med hundarna. Haha duktiga va dem. Sen gav vi hästarna kvällsmat. Nu sitter jag i soffan och bloggar. Imorgon skrittar jag Salsa för hon har så dåliga hovar så hon är nog ganska öm imorgon. Sen smörjer vi ju ALLT och tvättar. Efter det ska åtminstone jag va med Emma. Haha kul ska vi ha. Vi ska kolla om Sandra och Ebba vill va med oss. Snart ska jag nog sova för är trött. Så säger väl godnatt.
 
/ Julia
 

dålig update...

Hej. Vet att jag inte skrivit nåt men jag har inte haft tid. Har ju varit på busfabriken idag och det har väl varit kul. Nu sitter jag utanför hööks och väntar på att de andra ska komma och hämta mig. Jag har köpt lite smörjsaker. Snart blire hem och göra nåt. Får se vad.

Snyggingar

Snygga föräldrar man har när de tittar på TV...


Imorgon

Jaa. Imorgon ska vi åka till BUSFABRIKEN!!! Haha ska bli kul. Ebba följer med. På tal om Ebba så fyller hon år imorgon och har köpt en liten present till henne. Hovslagaren kommer även imorgon. Hon behöver verkligen få hovarna tillfixade. För övrigt så vilar båda hästarna imorgon. Tar nog lite sovmorgon också.

/ Julia


Mer...

Bilder!!


Bilder

Bilder från hoppträningen.


Sorry

Asså förlåt för att jag inte bloggade mer förut men min dator stängdes av. Han stänger av sig typ två gånger på två minuter. Men hoppträningen igår gick ganska bra. Hon gjorde några skitstopp bara för att jävlas med mig. Vi tränade mycket på avstånd. Gick på fyra och fem galoppsprång på samma avstånd. Alltså kunna kontrollera henne och kunna bestämma innan och hålla mig till planen jag har gjort. Blev lite rörigt men jag hoppas att ni förstår.

/ Julia


Yes

Ohh vad GLAD jag är nu. Även fast jag är trött och lite hungrig. Emma har fått byta till min"grupp" i skolan. Kände mig ju så ensam så mamma ringde till min ena lärare och så bestämde vi att Emma fick byta till min grupp!! Superskönt verkligen. Snart kommer ett inlägg om hoppträningen men inte än för måste ladda upp bilderna först...
 
 
/ Julia

Engelska

Just nu sitter jag och har engelska vilket är TÅKIGT!!!! Snart äre lunch och efter det så är det bild i två timmar...
 
/ Julia

Godmorgon...

Jaa. Sista dagen innan helgen. Skönt skre blir. ORkar inte gå upp så tidigt. Gick upp 06.00 idag vilket jag gjort hela veckan. Skönt med helg och bara hare lite chill med vänner och hästar. Ska kolla om vi kan dra ner till paddocken nån dag och träna dressyr. Nu måste jag ner till bussen så får blogga mera sen... Tjaråå
 
/ Julia
 
 
MIn finaste sötaste ponny!<3
 
 

Hoppträning nästa...

Tagga hoppträning snart med Världens bästa ridlärare och den BÄSTA ponnyn som finns...
 
Första tävlingen på Smedby gård!!!!!!!
 
/ Julia

Varför?

Jaa. Varför? Varför bloggar vi/jag/ni.  JAG vet bara varför jag bloggar och anledning till det är för att jag tycker att det är kul. Vet att jag skrivit ett inlägg som liknar detta men jaja. Det här kommer bli bättre. Jag har snart bloggat i 2 månader och som flest läsare har jag haft 31 stycken. Wow eller inte typ. Inget att vara STOLT över. Men jag tycker att det är rätt sjukt att jag faktiskt brukar ha över 10 besökare varje dag. Fortfarande inget att vara STOLT över men skitsamma. Jag bloggar som sagt för att jag tycker att det är kul men också för att jag VILL att bloggen ska bli stor. Inte lika stor som t.ex Nellie Berntssons blogg. FÖR det vet jag att den aldrig kommer bli. För att den ska bli större så behöver jag eran hjälp. Jag  måste skriva lite mer såhär långa inlägg som handlar om nåt intressant och inte bara vad jag har gjort idag osv... Det är inte kul att bara sitta och läsa sånna inlägg. Så SNÄLLA ni hjälp mig. Vad ska jag skriva om för att få fler läsare och att ni som redan läser ska hänga kvar????  Nu när jag är i skolan skriver jag till och med tidsinställda för att ni ska ha något att läsa. Vissa jag känner kan det ta flera dagar för innan dem bloggar igen. Jag försöker blogga minst två/tre gånger om dagen. Typ bloggar så fort jag hinner. Så PLEASE hjälp mig. Utan er är jag ingen. Ni tycker jag ska  ta och kommentera lite mer om vad ni tycker och lite mer över huvud taget. Det har hänt flera gånger att jag har haft skittråkigt och inte har haft lust och bloggat men tror ni att jag sket i det?? Nej, det gjorde jag inte. Jag bloggade för er skull. När jag sitter här och bloggar är det sällan nån som kommenterar och då känns det som att jag bloggar för döva öron liksom. Ni går in och kollar lite fort och inge mer typ. Så känns det men jag tror att ni kollar och läser iallafall. Så skulle bli riktigt glad om ni kunde KOMMENTERA det här inlägget. Just det. Delar även med mig av min och Salsas framgångar och motgångar. Jag tycker att det är jättekul att få veta vad ni tycker och tänker oom vissa saker. Om inte annat så är det nyttigt...Nu får ni se FINA bilder på Salsa.
 
Lilla Hageby
 
Snyggt du hoppar sötis. på VRF!!!
 
Sötaste ponnyn i världen...På stubbåkern hemma!<3<3¨¨
 
/ Julia
 

buss

Hej! Väntar på bussen och har tråkigt... Ikväll blire hoppning på Alboga.

/ Julia

Sötast i världen

Tack för bilderna Sandra...
 
Foto: <3
Foto: har lite tråkit nu så gör lite bilder till dej <3
Foto: <3
Har man en söt ponny så har man...
 
/ Julia

Trött

Hej!! Nu har jag varit och ätit glass med BÄSTA tjejorna. Nämlligen Johanna, Emma och Fanny... Gott vare. Sen skulle vi typ gå till stinsen och då började det spöregna så nu är vi blöta. Bloggar från stinsen. Kommer lite bilder snart...
 
Min bästa lilla ponny!!<3<3
 
/ Julia

Död

Nu har man gått en mil. Är helt jävla död. Tog runt två timmar. Vi var först tillbaka... Nu sitter vi och svullar. Pizza!!
/ Julia

på bussen...

Sitter på bussen nu och har typ tråkigt. Snart kommer Emma och går på bussen. Då kommer vi väl snacka häst.

Godmorgon

Godmorgon alla söta... Nu sitter jag i soffan färdig för att gå en mil. Jag träffar tjejerna på bussen och sen går jag med dem. Hinner vi går vi och käkar pizza efter skolan. Ikväll taggar vi hoppträning... Askul. Sandra hänger med och fotar. Imorgon blire jobb i skolan. Inte så kul!! Nu ska jag snart gå till bussen ...



/ Julia

Godnatt

Hej!! Nu ska jag sova. Vi ska gå 1 mil imorgon... Jobbigt men jaja. Inga tidsinställda imorgon på grund av min dator så får försöka att hinna blogga imorgon. Byebye!<3

/ Julia

Skolan klar

Hejsan... Har varit hemma ett ag nu men ändå... Skolan var väl okej men har inte haft nån lektion ihop med mina brudar som jag känner. Inte skitkul för känner mig lite ensam. Åt ihop med the girls och hade rast med dem. Sen ännu mer lektioner. Sen såg jag dem på en rast och sen tog vi bussen hem. Nu har vi haft lektion för Johan och Ludde. Ludde galopperade första gången och Johan travade. Sen satt jag vid datorn ett tag men han var dum... Efter det gick jag ut till ponnysarna ett tag och nu är jag med Sandra bästa Bark!!!!!! Snart kommer bilder från igår..
 

Snyggingar?

Så här snygga blev Ludde och JOhan när vi sminka dem... På tal om dem så ska Ebba och jag ha lektion för dem idag!! HAha undra hur det går...
 
Johan
Ludde Haha snyggt bror...
 
/ Julia

Alicia

Hej! Här kommer inlägget som förhoppningsvis ska bli långt. De handlar om en av mina BÄSTA vänner. Alicia.
 
Jag träffade Alicia första gången när vi var jättesmå. Det kommer jag inte ens ihåg liksom. MEN vi lärde inte känna varandra förns de flyttade hit. Kan det ha varit 2005?? Kanske 2004? Jaja spelar ingen roll. VI började va med v<rndra och båda två har alltid drömt om en egen häst. Vi red liksom på käpphästar och så. En gång gick vi upp INNAN skolan föt att ge käpphästarna mat och släppa ut dem!!! Haha liiiite knäppa va vi allt... Sen blev drömmen lite mer verklig. Det började med att jag red på ridskola och Alicia tog hand om hennes mammas jobbarkamrtats(stavning) häst. Ett litet gotlandsruss som heter Millan. Jättegullig. Förut stod Millan på ridskolan. Åren gick och vi va med varandra nästan HELA tiden. Sen kom ju hösten 2010. Då vi fick hyra våra ÄLSKADE hästar. Alicia hyrde ju en häst som heter Benjamin och jag en som heter Blondie fast det vet ni ju redan eller? Vi hade väldigt roligt med dem. Vi fällde MÅÅÅÅNGA tårar men skrattade väldigt mycket också... NU har vi varsin egen häst. Alicia har flyttat in till Söderköping och vi ses inte så ofta längre vilket är SYND!!!! Hon har ju sin häst i Mariehov nu så vi ses ju inte i stallet heller. Nu har jag ju börjat på Ramunder och där går ju hon också så vi ses ju där ibland. Eller rättare sagt hon ser mig och säger Hej och jag typ bara: Va hej liksom va du där? Haha... NU kommer det lite bilder på min fina tjeja...
 
Älskar dig fina BÄSTA VÄN...
 
/ Julia

Nästa...

..bussen. Snart tar jag bussen till skolan. Längtar inte till lektionerna...

/ Julia

Morning

Tjena. Har nyss gått upp och ska snart äta frukost, fixa mig och dra till skolan. Så här ser man ut idag då...
 
Gillar sista bilden... Haha
/ Julia

Tjena

Har typ inge och göra så sitter och läser lite bloggar. Har även funderat på en sak. Här sitter jag och skriver. OFTA flera gånger om dagen men HUR många är det som egentligen läser. Liksom. Jag skriver här dels för att det är kul men också för att jag vill att bloggen ska bli lite större än såhär. Som mest läsare har jag haft 31 stycken. DET är inte många. Inget och vara stolt över. Varför fortsätter jag då skriva kan man ju undra. JO för det här är en av de saker jag tycker är KUL!!! Tycker att det är skitskoj att få kommentarer av folk jag inte känner. Vad vill ni läsa mer om här egentligen??? HUr ska jag göra för att alla som läser ska hänga kvar? Jag tänker fortsätta blogga så länge som möjligt. Skiter i om jag inte har lust den dagen. SKA göra ALLT för att ni ska hänga kvar. Skriver tidsinställda för att ni ska ha nåt och läsa medans jag är i skolan. Äre nån som bryr sig? Skulle inte tro det. JAG tänker fortsätta blogga. Även om jag bara har två läsare eller 150 liksom. DET här är ett av mina intressen eller vad man ska säga. Tycker att det är GRYMT kul och vill dela med mig av Salsa. Skriva vad jag tycker och tänker och inte hålla allt inne. MEN skulle även vilja ha lite komentarer av er som faktiskt läser. Hjälp mig att blir bättre. Fråga frågor om allt ni undrar om. Ge mig tips och råd. Ni har min mailadress: [email protected] TVEKA inte att skicka ett mail. OM nån skulle fota mig när jag tävlar Salsa så tveka som sagt inte. Skicka bilderna. Tala om för mig att ni har fotat mig eller vad ni nu har gjort. Tycker bara att der är KUL!!! Lite tankar och åsikter från mig som jag vill att ni tar åt er av...

/ JULIA

Bästa ponnyn ever...

Har ridit BÄSTA ponnyn nu. Ebba höll lektion och det gick sååhääär BRA!! Red med pelhambettet. Nu tänkr många red du på pelham bette varför då? Hon behöver väl inte det? Svar. Nej hon behöver inte det bettet MEN hon går sjukt fint på det. Behöver bara ta liite i tyglarna så går hon som en DRÖM!!! Ebba bara: Hon går som en GUD!! Haha... Eller jaa det kanske hon gör! Hon är otroligt fin nu ponnyn... Hoppade lite grav idag och gick riktigt bra faktiskt.  Hon och jag börjar verkligen hitta varandra nu. Känns riktigt skönt. Ibland gnäggar hon till och med till mig i hagen. Aw, sötis säger jag bara. Ska snart ta en dusch(stavning?) Haha senblire lite tidsinställda till imorgon. Ska försöka komma på ett lite längre inlägg. Vet bara inte om vad. Eller kanske kom på nåt nu. Och vad det handlar om får ni se imorgon. Kommer nog ut nåt skoj...
 
Bye så länge
 
/ Julia

Hem

Hej. Nu väntar jag på bussen med mina tjejer. Sen hem och rida Salsa...

/ Julia

Lektioner

Hej!! Ebba och jag ska börja ha lektioner för brorsan och Johan. Riktigt KUL faktiskt. Johan är typ HELT kär i Salsa. Han hade suttit och kollat på hur man styr en häst på youtube. Haha du är ju för Go Johan... Nu kommer jag snart hem. Vi slutar två idag. Har gympa sista lektionen. Bada på friluftsbadet. Rätt chill hoppas jag. Orkar inte simma egentligen.
 
 
Gillar faktiskt bilden. Haha även fast den är på mig...
 
/ Julia

Tråkigt

Hej! Nu har man gjort nån tråkig samarbetsövning. Snart ska vi äta... Efter det har vi bild/so. Sen simma.


/ Julia

Bussen

Står och väntar på bussen och känner mig lite forever alone...

Godmorgon

Tjenare. Gick upp 06.00 idag igen. Nu har jag ätit frukost och snart drar man ner till bussen. Får se vad som sker idag. Kanske bloggar lite från skolan idag... Haha får se vad jag har tid med.
 
Såhär ser man ut idag!
 
 
 
Bye Bye

Jag äger...


Jag äger...


Goa vänner

Har haft en chill kväll med Goa vänner. Elsa. Emmilia, Ebba, Ludde och Johan. Har haft GRYMT kul ikväll. ÄLskar att bara va typ chilla runt. Klantig som jag är så ramlar jag av en gung sak och trampar på mina egna fingrar... Klant I Know!!!!! Nu lite tidsinställda tills imorgon. Till alla som har mitt nummer så har jag fått prngar nu så kan svara på era SMS!!!<3<3
 
/ Julia

Ridit!!!

Hej!!! Är med VÄrldens bästa Ebba!!! och Johan och Ludde. Har ridit på stubbåkern. Gick bra. Hon var lite seg i början men det blev bättre sen. Vi galopperade ganska mycket. I slutet så skrittade Johan och Ludde av hästarna. Fast de vågade knappt!! Haha. NU ska vi sminka Ludde och Johan. Bilder kommer jag lovar!<3<3
 
Före.
Ludde
Johan
 
/Julia
 

Tjejorna

Filmen på mina tjejor. De som betyder mest í HELA världens för mig. Sen finns det många fler som betyder minst lika mycket men de här har jag känt LÄNGST!!<3<3
 
http://www.youtube.com/watch?v=AZ3yde_a2z4&feature=plcp
 
Värt att KOLLA!!! Ebba, Alicia och Sandra!
 
/ Julia

Hemma

Hej! Nu har jag kommit hem från skolan. Först när vi kom dit visste vi knappt vart vi skulle ta vägen så vi typ stod på skolgården och prata. Sen gick vi in i aulan och bildprofil (som jag har valt) gick till "scenen". Där ute blev vi uppdelade i tre små grupper. Jag blev ensam i min grupp från min klass. Vi var fem tjejer. DE andra fyra kom i samma arbetsgrupp som det heter och jag blev själv. Tur som fick jag va med Emilia Dufva och Emma Schiöler!! Snälla tjejer är dom. Ganska skönt att liksom kunna prata med dem även fast man inte känner dem... Sen så har vi typ prata eller lärarna har pratat om en massa olika saker. Vi hade en rast och då var jag med mina tjejor från Mogata och sen så gick vi på rundtur i skolan med "arbetsgruppen". Efter den var det dags att sluta. Vi fick stå och vänta på bussen i en timme så vi gick runt lite i sörping. Typ stack in på ICA mest för att värma oss. Sen kom bussen och nu har jag ätit. Ska snart rida med Ebba. När hon kommer upp vill säga. Nu ska jag nog ringa till Alicia...
 
 
Jag!!!!
 
/ Julia

Nåra bilder

Lite bilder från ramsdal...
 
 

Godmorgon

Idag är det ju skola. Gick upp vid 06.00 och år frukost. Sen gjorde jag iordning mig och ska snart platta håret. Sen blir det bussen till skolan. Emma och jag ska väl typ va hela dagen idag. Utom när jag kommer hem för då blir det bara in och äta sen stallet. Rida med Ebba och fixa lite. NU måste jag dra! Bye
 
Så här ser man ut idag!
 
 
see you later...
 
/ Julia
 
 

Glömde

Hej igen. Glömde skriva att det kanske kommer hit en till häst snart. Inget är klart än men berättar så fort allt är klart!!!

/ Julia

Skolan

Nu bär det snart av till skolan. Blir att träffa alla tjejer från gamla klassen. Utom Sofia som har flyttat till Norrköping. Kommer lite tidsinställda idag så att ni har nåt att läsa. Så håll koll på bloggen!!<3


/ Julia

Godnatt

Godnatt bloggen. Snart blire att sova för att över huvud taget orka upp i morgon... Kommer ut en film imorgon på tre brudar jag ÄLSKAR!!! Vill ALDRIG mista nån av er. Love U!<3<3
 
/ Julia

Musik!!

Sitter och lyssnar på BRA musik på spotify!!<3<3

Älska låten typ...


Filmen...

Ponnyn är skitgrym och jaa. Det går väl ganska bra!!! Eller vad säger ni? Tycker ni att Salsa och jag har utvecklats?
 
http://www.youtube.com/watch?v=FA3yOtbF6SU&feature=plcp
 
Här har ni filmen. Titta och njut vet ja!<3

Yes!!!

Äntli9gen kan jag skriva riktiga inlägg igen!!!! Har gjort en film nu sen torsdagsträningen! Kommer ut här när jag har lagt ut den på youtube... Nu har mamma och jag flyttat över hästarna igen. Toy var dum och tänkte sparka mig när jag skulle ta honom. Men då blev jag arg på honom och sen skötte han sig. Haha lille buse. Håll koll här för snart kommer filmen.
 
Sötaste ponnyn ever!

Ridit världens bästa

Nu har jag ridit på världens BÄSTA ponny. Vi red på stubbåkern och körde lite galopptävling. pigg var hon men jag kunde ju ändå hålla henne. Sen lade vi ut våran "vattenmatta" (pressening) och gjorde den ganska bred och hoppade "grav"!!! Vi kom över utan tramp båda gångerna. Riktigt kul att hoppa grav! Sen släppte vi ut hästarna i mathagen. Salsa lade sig ner och Ebba och jag gosade med henne och så satt vi lite på henne när hon låg ner!!! Sötis. Nu har vi smörjt klart och fixat iordning så att det är rent och snyggt i sadelkammaren och stallgången. Imorgon blir det att gå upp vid 06.00!!! Kommer vara död men får väl försöka ta mig upp ändå...


Paddor...

Fy vad äckligt. Jag stod och borstade mitt schabrak ute i stallgången och plötsligt får jag se att nåt rör på sig. Och där sitter det en äcklig padda och försöker ta sig in i väggen!! Ebba springer ut i stallgången och när vi vänder oss om så ser vi en till padda som kravlar genom stallgången. Såååå ÄCKLIGT!!!! Så vi sprang bort till mamma och hon tog en spade och fick ut dem. Så nu har vi typ fixat lite. Hann inte smörja nåt nu men det gör vi när Ebba kommer tillbaka och vi har ätit. IMorgon börjar skolan. Vad tycker ni? Kul/tråkigt/jobbigy?? Jag tycker att det ska bli ganska kul men ändå jobbigt. Bloggar ikväll...


Godmorgon

Hej!! Vi vaknade vi typ 10 idag. Idag ska vi typ ha en " hästdag". Vi ska va med ponnysarna hela dagen och fixa i stallet och så. Imorgon börjar skolan. Vi får se om det blir nåt KUL!!! Nu ska vi snart ner till stallet och smörja ska bara byta om först. Har ju blivit stubbåker på ett av våra gärden. Så där blir det att rida idag. Sen typ mysa med ponnysarna resten av dagen. Ikväll beroende på vad klockan blir så kommer bilderna och filmerna från i Torsdags upp. Har inte haft tid än så det blir antingen idag eller nån helt annan dag.

Från i Torsdags...

Kul liv...

Ebba och jag har typ tråkigt. Vi sitter och nördar minecraft typ och det är tråkigtr just nu!!! LÄngtar till skolan nu för det ska bli så skönt/kul och träffa kompisarna och aa. Fast det har ju varit något SKÖNT med lov också. Hade inte klarat mig utan... Första lokala starten blir i September. Antingen på Åby eller Åtvidaberg. Vi får se. Ska höra lite med Ebbas mamma Lisa nån dag. Kan bli lite kul inlägg sen... Haha. Om Ebba och jag kommer på nåt att skriva om!!
Provsmak från hoppträningen...

Ebba

Hej!! Är med Ebba nu!! Vi lyssnar på musik och spelar minecraft!! Haha. Bara en kul grej typ. Får se när bilderna kommer upp. Kan ju fortfarande bara skriva snabbinlägg och inte "riktiga inlägg". Men jag får stå ut... Ikväll blire Tacos med mormor och morfar!! Ebba sover över hos mig och vi hittar väl på nåt KUL!!
Snyggingar är vi...


Hemma!

Hej! Tänkte berätta lite om Grönalund nu då. Först när vi kom dit så typ åt vi och sen åkte Ebba, jag och Ludde radiobilarna. På nåt konstigt vis lyckades Ebba och jag få i backen så vi liksom backade och krockade i alla baklänges. Haha. Sen gick vi lustiga huset. Kul var det väl men man blev liite YR! Sen åkte vi kvasten. Ganska Kul är den. Efter den åkte vi Vilda Musen. Den är KUL!! Efter den så åkte vi Jetline(stavning). Den är askul. Det är en jättebrant backe med i den så den var KUL. Sen åkte vi den nya träbanan Twister. Den var jätterolig. Efter den så åkte jag och min kusin Johanna en karusell som heter Extreme. Den mådde jag illa i... Efter det så åkte vi typ Twister och kvasten igen och sen åkte Johanna och jag Fritt Fall. Har aldrig åkt det förr och det är typ det värsta jag någonsin har gjort. Jag blundade hela vägen up och ner. När vi var på väg ner satt jag typ och kramphöll och drog upp benen för det kändes som att jag skulle slå i dem i backen. MEN jag skrek inte!! haha. Sen åkte vi Blå tågetr och detvar läskigt. Ebba och jag satt typ och blundade och skrek. De´n är typ som ett spöktåg eller vad man ska säga och jag är inget för sånt... Efter den åkte vi en som heter Flygande mattan och den var KUL. Sist åkte Ebba och jag typ slänggungorna. De går ut över vattnet och precis när vi har kommit upp i luften och börjat snurra så säger Ebba: Tänk om de lossnar!!! Haha knäppa unge! Men jag ÄLskar dig ändå.

Så de här åkte jag alltså:

Blå tåget: 1 gång
Extreme: 1 gång
Flygande mattan: 1 gång
Flygande Elefanterna!:1 gång
Fritt Fall: 1 gång
Jetline: 1 gång
Kvasten: 2 gånger
Slänggunorna(kättingflygaren): 1 gång
Lustiga Huset: 1 gång
Lyktan!: 1 gång
Radiobilarna: 1 gång
Rock-jet: 1 gång
Twister: 2 gånger
Vilda musen: 2 gånger.

Det var Allt jag åkte. Vilken tycker ni är Bäst? ( om ni har varit på GRÖNA LUND) Själv tycker jag att Twister och Jetline var BÄST!!!!!<3

En bild på Extreme

Tåget

Hej! Sitter på tåget och har allmänt tråkigt. Ska sitta här en hel timme till innan vi kommer fram. Någon som har ett bra karuselltips? Vi ska ju till Grönalund!! Tänkte passa på att berätta lite mer om hoppträningen. Ja vi kom dit ganska tidigt. Vi lastade ut och skrittade fram i en skogsdunge och red fram i ridhuset. Sååå står skillnad att rida på bana mot att rida på gräs. Allt  känns så mycket lättare på bana. Sen började vi hoppa fram på en åtta med ett hinder på kanske 70 cm. Det gick bra faktiskt. Sen hoppade vi lite stuts vilket ändå gick okej. Salsa brukar ju komma i galopp men sakta av till trav i stutsen men igår gick det bra. På slutet hoppade vi en bana och jag fick börja!! Man började med ena stutsen till en oxer. Efter det på ett gult räcke som låg på 90 cm! Sen till den andra stutsen vidare till en annan oxer. På gula räcket igen och avsluta med den blå stutsen. Inte jättelätt bana att komma ihåg men ganska lätt att hoppa. Vi avslutade med att hoppa på båge från ena stutsen till den andra. Det dampar så det blev lite konstigt på slutet men ni får stå ut. 
Ju längre vi red desto bättre fart fick Salsa såciv hade

Godmorgon

Gick upp vid 06.00 idag!! Nu sitter jag och väntar på att alla ska bli klara och sen drar vi till GRÖNALUND!!!! Ska bli skitkul och ska försöka blogga lite under dagen. Hoppträningen igår gick asbra!! Hon stannade tre gånger sammanlagtmen skitsamma. Vi hoppade 90 cm som högst och det kändes knappt. Hon blir ju piggare när hon är iväg och tränar så i slutet hade vi riktigt bra fart. Vi hoppade även studs vilket gick ganska bra! Bilder och Filmer kommer imorgon. Så ni får stå ut. Blir kanske lite videoinlägg idag. Bye!!<3

Lyssnar...

På världens BÄSTA låt.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=q7QEGMvszRw

Salsa... HON är den som jag valde. Hade kunnat välja i princip VILKEN häst som helst men jag valde Salsa. Varför? Jo för hon såg så fantastikt fin ut på bilden. HOn var en häst för mig. Det kände jag redan när jag såg bilden på henne.När jag provred henne visste jag inte säkert om jag ville ha henne. Jag tyckte att hon var ganska obekväm att rida och ganska svår. MEN det sa jag inte till mamma för jag ville ju ha henne. Hon var så söt och snäll så jag bestämde mig för att härda ut. Jag älskade ju den här hästen. Så dagens efter ringde mamma och sa att vi ville ha henne. Och VI fick henne. VI provred henne på MÅndagen och ringde om att vi ville ha henne på Tisdagen. På Onsdagen blev hon veterinärbesiktigad. Sen dröjde det en dag och på Fredagen åkte vi och hämtade henne!! Jag var så himla GLAD:) Ebba hade inte kommit med Toy än när vi kom fram så vi var själva. Salsa tog det lungt. Hon var själv i stallet och hon skrek ingenting. Det här låter helt sjukt ÄVEN för mig men redan ANDRA dagen så var vi nere i paddocken och jag hoppade 80 cm med Salsa. Det var det högsta jag någonsin hoppat. Haha. Nu ska vi snart ut på våran första lokala start. En L:D (80cm) SÅ vi HOPPAS att det går bra. Hare chill sålänge så försöker jag blogga ikväll/ imorgon. Min första vecka med Salsa. Hur gick det till när NI fick era hästar. Sugen på att veta!!

Helt sjukt underbart fin är DU!!!! ÄLSKAR DIG!


Frissan!!

Hej! Sitter hos frissan och har precis blivit klippt. Klippte topparna typ så inget nytt. Ända skillnaden är att det är lite kortare. Nu klipper sig brorsan och när han är klar blir det glass på källarn. Ikväll blir det en GRYM hoppträning. Just det. Klippte Salsas man idag. Den är inte föör kort men ändå kortare och hon ser mer ut som en liten tävlingsponny!! Sötis. Bloggar kanske inget imorgon men ska försöka. Måste upp klockan 06.00 för vi åker 07.20!! Vi får se men kanske bloggar lite på tåget. Ska bli GRYMT kul. Hej så länge.

Hej

Har ätit, tvättat hästarna och smörjt. Så nu ska jag snart klippa mig och ikväll taggar vi hoppträning!!!!


Bilder


Bilder


Bilder


Bilder...

Snart kommer det lite bilder sen hoppträningen för Sandra!!!


Jag spelar piano!!


Godmorgon!

Asså just nu hatar jag blogg.se för kan inte skriva riktiga inlägg utan måste skriva snabbinlägg! IRRITERANDE!! Jaja. Vaknade typ nyss och ska nart äta frukost. Taggar för hoppträningen ikväll. Ska bli GRYMT kul!! Nu på dagen så ska Ebba och jag smörja våra hyfsat rena grejer nu sen vi smörjde sist. Sen ska vi tvätta hästarna. Idag ska jag ju även klippa mig. Blir nog inte mer bloggning idag utan vi får ta det imorgon i sånna fall. Mamma fotar och filmar med kameran idag. Bilderna/filmerna kommer imorgon. Nu ska jag äta frukost sen ringa till Ebba! Bye


I miss you...

Blondie I miss you. Saknar ponnyn SJUKT mycket. Blir ju inte bättre när man sitter och lyssnar på kärleksvisan. Saknar henne bara ännu mer då. Utan BLondie hade jag inte varit samma person. Vet att jag har skrivit nåt som liknar detta förut men måste skriva det igen. Den här hästen var mitt liv. MITT ALLT!!! Första tiden var SKIT. Hon var jättesur i stallet. Jag fick inte tag i henne i hagen. Ingenting var som jag hade tänkt det. MEN hon var en DRÖM att rida. Hade inte kunnat få en bättre första häst. Hon lärde mig en massa. JAG blev modigare. Det värsta just nu är att de flesta fortfarande bedömmer mig efter den jag var då. Den fega lilla ungen som knappt vågade hoppa 60 cm. OCH det förstör väldigt mycket. Jag VILL ta mig högre i klasserna. Jag vill galoppera först i ärovarvet med en blågul rosett på FINASTE ponny som finns. Men egentligen. NÄR det här blir verklighet vem har jag att tacka då? Joo just du BLondie. Du hjälpte mig HIT. Det är tack vare dig som jag snart ska starta lokalt. Hade du ALDRIG varit hos mig hade jag fortfarande hoppat typ 60 kanske 70 cm som högst.Har så SKJUKT mycket mer att lära mig men hade haft ännu mer att lära mig utan Blondie. Hade jag fortfarande kunnat rida BLondie hade hon LÄTT varit en av Sveriges BÄSTA b-ponnyer. Hade man bara farten hoppade hon ALLT!! HON var den perfekta hästen för mig. Hade jag haft en supersnäll häst som gjorde ALLT jag bad den om hade jag inte lyckats ta mig hit. Jag älskar dig BLondie. Vad som än händer kommer du ALLTID ha en plats i MITT hjärta. Troligtvis lever du inte så länge till. Du var en gammal häst. 22 år i år och du har gått på ridskola nästan hela livet. Tycker lite synd om henne. Hon borde få komma till en barnfamilj som inte ville rida så mycket där hon kunde gå och beta och bli ompysslad. Hade BLondie ALDRIG fått vara på ridskola så hade hon vart världens snällaste ponny. HON trivs inte med olika personer. HOn vill ha en som Skyddar henne. TAR hand om henne och respekterar henne för den hon är. Så ett TACK Blondie. Du är den som har fått mig hit. Det är synd att du inte ser det här. Det skulle betyda sjukt mycket för mig om jag fick hälsa på dig igen. Skulle tjuta sönder men jag vill hälsa på henne. Jag saknar henne. Hon och Salsa betyder nog precis lika mycket för mig. Hde jag Aldrig haft Blondie så hade jag Aldrig haft Salsa. Så än en gång. TACK Blondie...

Finaste bilden som någonsin har tagits på denna ponny. Näst sista ridturen på hennes rygg innan hon försvann för ALLTID! Bort från mig och jag kunde inget göra. DET var det värsta. Jag KUNDE inte ha kvar henne. Hur mycket jag än ville så KUNDE jag inte! I love U and I miss u!<3

Dålig update idag...

Hej!! Har haft fullt upp hela dagen idag. Det första som hände var typ att Ebba kom och vi longerade båda ponnysarna. Båda gick klockrent. Troligtvis är Toy nästan ALDRIG longerad för han förstod inte riktigt vad han skulle göra. Han stannade och vände huvudet inåt och liksom bara vad ska jag göra nu? Men vi lyckades få honom att ttrava ett helt varv utan att stanna. Vi körde lite frihetsdressyr i hagen och Salsa galopperade bakom mig!! Så himla HÄRLIG känsla. Det känns verkligen som att hon litar på mig. Lyckades även klappa Salsa när hon låg ner! Är så HIMLA glad. Har alltid velat gosa/klappa henne när hon ligger ner och nu lyckades jag. Som sagt jag tror att vi litar på varandra nu. ÄLSKAR ponnyn. Sen åkte Ebba och jag till Emma. Tyck att vi är hur knäppa som helst men VI hoppade lite i Emmas paddock över hennes hinder. Körde typ "höjdhopp". Kom över närmare 125cm. Det högsta jag någonsin har hoppat. Skön känsla när man kommer över. STOLT! Sen va jag med Ebba ännu mer och vi har badat i hennes pool! Skönt det med. Nu sitter jag här hemma och lyssnar på BRA musik. Imorgon blir det att klippa sog och hoppträning på Alboga!!! Har bestämt mig så blir nog blond. Vet inte när vet bara att jag SKA!! Ska bli skitkul att hoppträna imorgon. På fredag drar familjen, Ebba och kusin Johanna till huvudstaden och GRÖNALUND!!!!! Kul! Vi åker tåg upp dit. Blir nog lite tidinställda imorgon för kommer inte ha tid och blogga.

Finaste bilden ever på BÅDA ponnysarna!<3<3

Natti

Nu ska jag fixa iordning mig för natten och sen sova... Gick skitbra att rida idag! Först skulle de ju inte ut ur hagen för staketet men vi lyckades. Vi var allmänt sura på dem i stallet men det gick över. När vi red så gick det sååååhääääääär BRA!!! Superduktig tjej idag. Två galoppombyten satt också där dem skulle. Duktig ponny. Imorgon så blir det lite longering av båda ponnysarna. Kanske va med Emma men åtminstone med Ebba. Tvätta hästarna. Fortsätta vänja dem vid staketet o.s.v. Idag så gjorde vi så att jag gick in först med Salsa. Vi hade med oss varsit spö så att vi kunde peta till de om det behövdes. Salsa är nog inte så rädd egentligen. Jag tror hon testar mig lite. Kollar vad hon får/inte får göra. Idag fick Ebba stänga grinden och efter ett tag blev Toy tillräkligt stavning* modig för att våga följa med fram. Imorgon går Ebba in först och jag stänger grinden. Sen så kör vi lite så varannan dag. Längtar SJUKT mycket tills på Torsdag då det blir hoppträning för bästa ridläraren på SRS!!! Ska ha mitt rosa gulliga schabrak! Blir kanske lite bilder och filmer om Alicia har tid att komma upp. Annars ber jag väl mamma. Nu är brorsan trött på mig för han kan inte sova när jag skriver så Hej då!<´3


Hjälmen!

Hej!! Nu tänkte jag att vi skulle prata lite om hjälmen. Varför har vi den? Jo för vi ska skydda oss. Många äldre ryttare som är ganska rutinerade använder inte hjälm. DET tycker jag är dåligt. De äldre ryttarna ska vara förebilder för oss lite yngre. DE ska visa hur man ska göra men när de rider utan hjälm så gör ju tillslut vi med det. JAG skulle ALDRIG få för mig att rida utan hjälm. Men även det här är olika från person till person. ALLA tycker inte som jag. Och nu ska vi tala lite om våra hoppryttare. De är så himla duktiga och rider med hjälm när de hoppar banan på tävlingen men använder de den där hemma. NEJ! Alla gör inte det och det tycker jag är LÅGT riktigt lågt. Nu säger jag inte att alla hoppryttare sitter hemma och rider utan hjälm men en del. Liksom VARFÖR? Har man en hjälm borde man väl använda den. Eller? När hoppryttaren har hoppat klart banan knäpper han dessutom upp hlämen/ tar av sig den när han kommer i mål. Alla gör inte det men en del. På OS tillexempel. Tycker ni att de vi respekterar/ ser upp till har nån anledning till att ta av sig hjälmen så fort han/hon har kommit i mål? Nej... Det är fel. Tänk på vad som kan hända. Hästen kan bli rädd för precis VAD som helst. Då kanske ni tänker: Men inte OS-hästarna. De är ju så rutinerade. Då säger jag så här. Jaa de är rutinerade men det betyder inte att de inte kan bli rädda.hästar är levande djur. De är inga maskiner som jämt gör precis som VI vill. Rider hoppryttaren utan hjälm hemma så visst. DÄR är ju inte vi och tittar men på TÄVLING. Liksom hur tänker de egentligen. om vi säger att nån av er skulle vara OS-ryttare skulle ni få för er att ta av er hjälmen då?? Varför ska man ens göra det. Det är såna saker som jag inte förstår. Är det bra egentligen eller varför gör de det? Det är de som alla tittar på på TV och tycker att de är jätteduktiga och vill bli precis som de när dem blir stora. Vissa tycker ju att det är coolt att den tar av sig hjälmen när den har kommit i mål och det vill jag också göra. Men det här är MIN åsikt. Ni tycker som ni vill. Men det här är vad jag tycker är rätt och fel!!! Vad tycker ni?? NU vill jag veta om jag är ensam om att tycka så här eller om det är fler som tyckr som jag. JAG tänker inte ändra på mig.


Stan...

Hej!! Har varit på stan nu och handlat lite saker. Två tröjor, ett linne, ett par byxor och en jacka!! Alltid kul med lite nya saker... nu gör jag typ ingenting. Ska nog börja med det där inlägget som jag pratade om. Lägger kanske upp lite bilder sen. på tal om nåt helt annat. Toy och Salsa har fäst sig alldeles för mycket vid varandra. De är dessutom rädda för elstaketet. Så nu får vi knappt ut dem ensamma och de springer ut genom staketet när vi öpnnar och vågar kanppt gå nära det. Igår så hade Ebba haft Toy inne ett tag och då hade han blivit jättejobbig så när hon kom tillbaka med honom släppte vi honom direkt i mathagen. Sen skulle vi ta över Salsa och först fick vi inte tag i henne för att hon sprang längs staketet. När jag sen fick tag i henne och Ebba öpnnade springer hon ut och trampar mig och håller på och snurrar runt och är allmänt jobbig. idag fick Ebba inte ens in Toy för att han inte ville gå nära staketet och hade hon öppnat så hade Salsa sprungit ut. Toy hade säkert fått panik om hon hade gjort det och slitit sig från Ebba. Men Ebba kunde inte göra annat än att släppa honom igen och vänta tills jag kom hem och skulle rida Salsa. Så vi rider de ikväll. nu tror Ebba och jag att vi behöver en till liten häst som kan stå emellan Toy och Salsa lite så att det inte blir lika fästa vid varandra. vad tror ni?? Och vad ska vi göra?

/ Julia

Morning

Godmorgon. Snart är det stan som gäller!! Kanske bloggar lite där men troligtvis inte. Tills jag kommer hem vill jag ha Två bra förslag om vad jag kan skriva om!!! Annars får ni stå ut med att bara få veta vad jag gör om dagarna. Har ett inlägg pågång. Ska bara skriva det typ ikväll och då kommer det upp imorgon. Men nu ska jag ha kul och kommer nog hem med en massa kul grejor!!<3

/ Julia

Syrran

Söt syrra man har då! Hon är ute på promenad med hästen Spirit! ( pianopallen)

Haha du är för go...


Hejsan!

Nu har jag ridit på Salsa! DEt gick väl ganska bra faktiskt. Hon är ju inte världens lättaste häst om man säger så. Tog några skutt med henne och det gick bra. Nu har Ebba, Emma och jag smörjt allt på Emmas vis vilket är något bättre en Ebbas och mitt sätt så nu ska vi smörja på Emmas sätt!! Allt blev superrent! Nu har Emma och Ebba åkt hem och jag är typ lite forever Alone här! Men jag får väl överleva!! Imorgon blir det stan och köpa massa nya saker!! LOVE<3 Sen typ hem, rida ponnyn, snacka med Ebba och duscha. Nu ska jag typ sitta här ett tag och sen duscha! Nu får ni allt ta och svara på min fråga!

Blond eller min nuvarande hårfärg?? KOMENTERA!!!!!!

Hörs imorgon eller senare. Nu behöver jag inspiration(stavning). VAD ska jag skriva om??

/ Julia

Hej!!

Idag skulle jag gå upp vid halv sju men lyckades somna om och vaknade vid 08.20. Skulle möta Emma vid 08.30. Men jag han!!<3<3 Sen så typ va jag med Emma och vi typ bakade en missbildad kladdkaka. Den blev typ jätterinnig!! Sen åkte vi hem till mig och typ hälsade på Salsa! Pussponnyn<3 Nu är jag med Ebba och Emma! idag ska jag även få paket.

Haha men det berättar jag mer om sen!

/ Julia

En Fråga!

Vad tycker NI!! Ska jag färga håret blont eller ska jag ha kvar min nuvarande hårfärg. Tror redan att jag har bestämt mig men ni får hjälpa till!! Så vad tycker ni? Blond eller min hårfärg???


/ Julia

Sprungit

Hej!! Nu har man sprungit med världens bästa tjejor nämligen Ebba och Emma!! Riktigt goa tjejer är dem båda två. När jag kom hem från stallet förut så berättade mamma att vi hade fått papper från Ramunder. Nya skolan! Vi ska tydligen ha en typ dag på S:T Anna skolan och va där från kvart över nio på morgonen till åtta på kvällen!! Dit ska vi redan den 29/8!!! Helt sjukt. Ridningen gick okej. Vi travade HELA skogsvägen och hon var knappt andfådd så det är BRA!! Tränar kondis nu ni vet. Sen sprang jag med tjejerna och det gick väl bra. Sen hem till Emma och ta in hennes häst. Efter det hem! Imorgon ska jag till Emma på morgonen och typ bara chilla och göra nåt skoj. Sen hem och rida med Ebba. Troligtvis följer Emma med och typ hjälper till eller nåt. Nu ska jag nog sova för ska vara på skolan vid halv nio imorgon och möta Emma där. Bloggar självklart mer imorgon!!!
 
Sötis
 
/ Julia

Läskig händelse!

För ett tag sedan så tränade vi ju för en tjej som heter Irene. Riktigt GRYM är hon. Det är hon som äger paddocken. Vi var alltså på väg hem från paddocken. Vi gick som vanligt på vägen. Det var lite mörkt ute. Vi hade reflexer och allt på både oss och hästarna. Så vi hade typ bara hunnit komma ut på vägen när det händer. Bakom oss kommer det en stor timmerbil med helljusen på. Han kör ALLDELES för fort och Salsa får panik. Hon slänger sig rakt ut i vägen och jag trodde vi skulle dö. Jag ledde ju henne så det var riktigt svårt att hålla henne. Hon slänger sig alltså rakt ut framför timmerbilen. Som tur är hiner timmerbilen att stanna och mamma tar Salsa och så går vi ner i diket. Timmerbilen kunde åka förbi och ALLT var lungt igen. Det är det VÄRSTA som har hänt när jag har haft Salsa. Sen dess tycker mamma att det är obehagligt att gå på vägen. Det förstår jag verkligen att hon tycker. Vi har aldrig mött en timmerbil där igen.Skönt tycker jag. Riktigt läskigt var det. Har ni nåt läskigt som ni vill berätta kan ni maila detm till mig så kan jag skriva ett inlägg om det här på bloggen. min mailadress är: [email protected]
 
Sötaste, finaste BÄSTA vän!
 
/ Julia

Landet!!

Hej! Nu är man äntligen hemma efter två dagar på landet. Första dagen kom vi ju typ ner och då gjorde vi inte mycket. Vi gick till farfar och Monica och typ chilla och sen drog Ebba och jag ner till stranden. Sen så sov vi i gäststugan o.s.v. På morgonen vaknade vi vid typ halv elva och då åt vi frukost sen ut med båten. Vi var på en ö som ligger så långt ut man kan komma innan det blir öppet hav. Ganska coolt att liksom inte se land om man tittar åt rätt håll. Cool ö också. Gillade verkligen den. På ett ställe kom vågorna utifrån och slog in mot land och där var det långgrunt så vi stod liksom i vågorna. Skitgrym känsla!! Det blev inte att tälta så nör vi hade kommit hem såg vi på film. En okej film var det väl. Sen sova i gäststugan igen. Idag vaknade jag vid halv tolv. Var LITE trött. Sen drog vi hem nästan direkt så nu har jag ätit. Annars väntar jag typ på att Ebba ska ringa och sen blir det att rida med henne. Nu sitter jag här och lyssnar på BRA musik och chilar lite. Lovar att blogga lite mer nu när vi har kommit hem men eftersom vi inte har varit hemma så har jag ju inte kunnat blogga! Skriver ett till inlägg snart.
 
MIN ponny är världens bästa ponny och INGEN kan ta henne ifrån mig!<3<3
 
/ Julia

Skogen

Hej!! Idag red Ebba och jag i skogen. Där hittade vi FYRA asbra backar. Sen när vi hade ridit klart i skogen så red vi lite på ett fält. Hade inte spänt sadelgjorden så bra för hon blåste ut sig så helt plötsligt åkte sadeln runt. Riktigt obehagligt var det. Tur som hann jag hoppa av. Sen red jag brabacka och vi tränade på byten. Hon bytte tre gånger. Sen fick jag rida Toy och det gick väl okej. Han är skitstark och så. Men aa. Nu så ska vi hem till Ebba så att hon får äta och packa och sen drar vi ut till landet och sover där en natt och tältar den andra natten på en ö.- Bloggar alltså inte så mycket då.
 
 
Foto: <3
Sen träningen igår. Tack Sandra!<3
 
/ Julia

Godmorgon

Godmorgon. Nu har jag ätit frukost och alldeles strax kommer Ebba och då ska vi RIDA!!<3<3
 

Godnatt

Hej!! Nu har jag varit hos Ebba och haft kul!! Vi har även satt upp en skylt på anslagstavlan om att hennes katt är borta så om ni ser en helsvart katt i Mogata hör av er till mig eller Ebba! Nu ska jag sova så godnatt.

Husby!!

Hej! Nu har Ebba och jag varit nere och tränat i Husbys paddock. Det gick bra. Vi hoppade på volt och tränade på att byta galopp över hindret. Och hon bytte nästan alla gånger så är väl nöjd. Irene som äger paddocken kom förbi och gav oss lite råd. Dessutom sa hon en sak som jag inte vill höra. Hon sa att jag kanske bara kan rida Salsa ett år till. Men det vägrar jag tro på. JAG känner mig inte lång på henne. Och så länge det känns bra för mig så är det bra!!! Hon tar inte illa vid för att jag kanske är LITE lång. Jag är inte för lång men jag är lite lång. Så nu undrar jag vad tycker NI!!! Ser jag för lång ut på henne??
 
Hoppas ni svarar det jag vill höra men var ÄRLIGA!! Svara det ni tycker inte vad jag tycker!!
 
/ Julia

Ebba Bergendahl och Fredriksbergs Toy

Ebba och Toy rider lite markarbete


Godmorning

Vaknade vid typ 10.00 så nu har jag snackat  med Ebba och ätit frukost. Nu är det bestämt att vi går ner till paddocken i eftermiddag. Vid 17.00 ska hästarna vara klara. Sandra följer med så hon fotar och filmar tror jag. Både filmerna och korten kommer självklart ut här sen. Vi ska hoppa utan stigbyglar och barbacka tror jag!!! Får se hur många gånger jag ramlar av!! Hehe. Hoppas Sandra får med det på film i sånna fall. Nu ringer nog Sandra och Ebba snart och sen kommer de hit. Jag ska ge ett förslag på vad vi kan göra så vi kanske ska sätta ihop lite outfits med våra egna saker. Annars så hittar vi väl på nåt KUL!! Vilket vi alltid gör... Här kommer det bilder på Salsa från häromdagen...
 
Snygging!!! Med ALLA våra rosetter på tränset.
 
Dumma dator. Vände bilderna så att de blev rätt men så är de inte det i alla fall men ni får stå ut... 11 rosetter har vi ihop...
 
 
/ Julia

Fotat

Hej!! Nu har man varit ute och fotat hästarna. Tyvärr får ni inte bilderna nu för de är på mammas kamera men ni får några nästan färska bilder som är från typ igår eller nåt. Har nyss varit i stallet och fixat lite. Typ sopat, tvättat betten, fixat i sadelkammaren, mockat en box och så har kaninerna fått mat. Nu sitter jag här och chillar med BRA musik. Annars typ inget. Tycker fortfarande att ni är dåliga på att komentera... Här kommer bilderna.
 
Alice
Datorn dampar men EN bild blev det i alla fall...
 
/ Julia

Fota!!

Nu ut och fota lite på ponnysarna. Bilderna kommer ut här sen...

Bloggar nu...

Bloggar nu för har haft fullt upp hela dagen!! Gick upp vid typ halv elva eller nåt sånt. Då kom Ebba till mig och vi typ plockade lite i stallet. Sen vid typ 12.00 kom Gry och hennes mamma Charlotte hit. De var ute och hälsade lite på Salsa först och sen kom de in och fikade. Efter det tog vi in hästarna och fixade de och sedan red Gry Salsa medans Toy stod inne. Salsa gick jättebra med Gry och de märks att de känner varandra!! Jättekul att se. Vissa blir jätteavis men jag bryr mig inte. Jag tycker som sagt att det är KUL! Sen undrade Ebba om Gry viklle rida Toy också så då gjorde hon det. Han gick också jättebra. Gry är verkligen jätteduktig på hästar. Ja så det var jättekul! Sen så åt vi typ lunch och sen åkte dem hem vid typ 17.00 eller nåt. Älskar verkligen denna människa. Hon är GRYMT duktig på att rida och allt sånt där. Imorgon går Ebba och jag ner till paddocken och rider där. Vi ska hoppa. Först en bana på bara 40 cm!!! Hihi bara kul grej. Sen hoppar vi en bana på typ 60-70 cm. Mest för att hoppa igång dem lite. På torsdag nästa vecka börjar hoppträningen. Ska bli jättekul och Salsa och jag kommer ÄGA på banan sen. Det ska jag se till och det är mitt mål!! Ska absolut jobba mycket med henne och ta till mig av det som Sofia(ridläraren) säger. Ska somsagt bli SKITKUL!!!!!!! Nu typ sitta vid datorn. Kanske bloggar lite mer sen..
 
Finaste ponnyn på jorden! Det finaste någon kan få... det är DU!
 
/ Julia

Godnatt

Nu är det dags att sova. Toy kommer hit vid runt tolv imorgon. Ska försöka att blogga men vet inte riktigt. Bloggar imorgon kväll i alla fall!!!

Svar på frågorna!!

hejsan! Här kommer svaren på frågorna...
 
 1.Varför började du rida?  Jag började faktiskt att rida för att Ebba Bergendahl red och jag ville också då.
2.Vad är det högsta du någonsin hoppat o med vem? Det högsta jag har hoppat är 90 cm med Salsa.
3.Hur många gånger har du ramlat av? Jag har ramlat av typ 26 gånger tror jag!
4.Vad är ditt bästa minne med Salsa? Bästa minnet med Salsa är nog när vi busade på "fotbollsplanen" i vintras!!
5.Vad är ditt bästa minne med Blondie? Bästa minnet med Blondie är när jag hoppade 60 cm första gången någonsin på henne!
6.Kommer du någon gång tävla dressyr på Salsa tror du? Nej det tror jag inte att jag kommer göra!!
7.Hur högt vill du tävla Salsa innan du känner dig nöjd med höjden så att säga/vad har du för mål-tävlings-höjd?Jag vill tävla minst 1 meter med henne men förhoppningsvis högre!!!
 8.Vad vill du ha för häst efter Salsa?? Storlek,typ,inriktning,temperament osv...???? Efter Salsa vill jag ha en storhäst. Den ska vara ungefär runt 1.60 mankhöjd. Inriktning allround men mest hoppning. En gansks pigg häst vill jag ha men ändå lydig.
9.Vad vill du jobba med i framtiden? I framtiden vill jag driva en egen gård med både ridskola och privatgård. Jag själv vill bli både ridlärare och tävlingsryttare.
10.Förutom Salsa och Blondie, vilka fem är dina "favvohästar" genom tiderna? 1. Ferdinand på Alboga. 2. Aala på Alboga. 3. Stina på Alboga. 4. Tarzan på Alboga 5. Lukas på Torpa.
11.Vem är din största idol? Varför? Min största idol är nog Rolf-Göran Bengtsson för han är Grymt duktig på det han gör och är GRYMT cool!!<3
12.Nämn alla du har tränat för med Salsa och om det var/är dressyr eller hoppning? Jag har tränat hoppning för Fia, Sofia och Irene. Dressyr har jag tränat för Sofia M och Sofia C.
13.Vilka fem hästraser gillar du bäst? De fem hästraserna jag gillar bäst är: 1. New Forest 2. Welsh Mountain 3. Conemara 4. Shettis och 5. Arab!!
14.Om du fick välja helt och kunna förvandla dig, vilken kategori skulle du helst vilja rida? Jag skulle vilja rida B-ponny för det var så himla längesedan!!
15.Har du någon gång kunnat gosa med Salsa när hon ligger ner? Nej det har jag inte kunnat göra.
16. Hur länge har du känt Alicia? Jag har känt Alicia sen jag föddes typ!!
 
Här har ni svaren på frågorna. Hoppas de duger och ni får gärna fråga mer. Alltid KUL!!

Förlåt

Hej!! Det blev visst ingen mer bloggning igår. Det var såhär. När vi kom hem tog Ebba och jag in hästarna och sen så red vi. Vi typ skrittade och travade på skogsvägen fram och tillbaka. Sen lite sådär hastigt så bestämde vi att vi skulle sova så hem till Ebba och sova där. Vi kollade TV:n och lite sånt. Sen idag kom vi till stallet vid typ halv tolv och var redo att rida fem över tolv. Vi red på en lite gräsplätt och både skrittade, travade och galopperade. Vi trodde förstås att de skulle vara jättepigga i galoppen och typ bocka eller nåt så kameran var med och vi filmade. MEN dem gjorde inte ett skit. De var jättesnälla och galopperade supersnällt!! Haha sötisar. Sen så har vi städat stallet. Det behövdes... Efter det så insåg vi att hästarna hade fått vara en timme förlänge i "mathagen"!!! Så vi tog in de och skrittade en sväng barbacka. Sen åkte mamma och jag in och köpte glass på källarn!! Efter det så handlade vi och sen pantade vi burkar. Blev ungefär 100 kr. Nu har jag städat rummet och läst alla frågor så ska svara på dem i nästa inlägg.
Vi tog också kort på ponnhysarna när de har ALLA rosetterna på tränsen samtidigt!! Sötisar!!
 
 

Hemåt

Nu rullar bilen ÄNTLIGEN hemåt. Va nån på moppe som trodde att han var cool. Vi körde om honom och då drar han på och kör om oss. Och sen så aktade han ner igen!! Sååå irriterande. Bloggar ikväll efter att jag har varit i stallet. Och glöm inte att ställa frågor nu!!! Fråga vad ni vill. Svarar på alla!
 
/ Julia

Promenad

Hej!! Nu är jag typ ute på promenad med syskonen, mamma, mormor och mormors syster. Vi är typ på en lekpark nu. Vet inte när vi ska hem men vi ska typ fika först och lite så. Får se om jag bloggar nåt på väg hem annars ikväll!!!
 
/ Julia

Eskilstuna

Hej! Imorse väckte mamma mig vid typ halv nio. Sen så åt jag typ frukost och efter det skulle vi åka. Innan vi åkte hälsade jag på ponnyn. Sen åkte vi.  Nyss stannade vi på ett café och åt glass. Gott. Har fått två kommentarer av folk som tycker att jag ska ha en frågestund. Den blir imorgon men ni kan börja ställa frågor fredande nu. Troligtvis blir det lite mer bloggning nu annars så blir det ikväll. Så börja ställa frågor i massor nu!!!

Godnatt

Nu blire att sova innan man går upp tidigt imorgon för att åka!!! HOppas inte att vi kommer hem jättesent!!! Godnatt...

/ Julia

Tjenare!!

Hej!! Har ridit bästa ponnyn med bästa vännen nu!! DET gick faktiskt riktigt bra nu och hon gick ganska fint. Idag blev det bara skritt och trav eftersom hon inte är helt igång. Imorgon däremot blir det skritt, trav och lite galopp!! Jaa när vi hade ridit klart så typ fixade vi lite i stallet och sen  tog vi hand om kaninerna. Vi gjorde om till de och gosade med de. Sötisarna. Det är ju synd att vi inte tagit hand ordentligt på dem hela tiden för de är riktigt GOA!!<3<3 Älskar dem! Sen nu gick jag in och åt en pizza!! Gott... Satt och tänkte lite och fick världens bästa idé!!! Fast den tänker jag inte avslöja här. Vi får se om jag någonsin gör det. Tycker även att ni är RIKTIGT dåliga på att komentera!!! Så nu får ni skärpa er lite. Undrar även om ni tycker att jag ska ha en frågestund???  Tacksam för svar!!<3<3
 
Imorgon blir det Eskilstuna *stavning och vi får se om jag kan blogga något då. Men ni får vara medvetna om att det inte blir så mycket imorgon! Annars så  hörs vi. Blir i alla fall lite det LOVAR jag!<3
 
Den här hagen går hästarna i två timmar varje dag nu!! Gott med mat säger de!<3
 
/ Julia

Sorry dålig update

Hej!! Sorry för att jag inte bloggat så mycket idag men har kollat på OS och SM och allt... Men när vi hade varit och fikat hos farfar och Monica åkte vi hem. Det första jag gjorde när vi kom hem var att gå ut i hagen till hästarna. Först så såg jag att Toy hade fått av sig sin flughuva och sen såg jag att Salsas flugtäcke är ännu mer trasigt nu!! Så jag gick ett varv runt hagen och försökte hitta flughuvan men NEJ. Jag hittade den inte så han fick låna Salsas andra flughuva. Nu går de i hagen mitt emot och äter lite mat. Den andra hagen är typ kal så inte konstigt att Salsa har gått ut. Nu äter de iallafall en massa gräs. Snart kommer Ebba hem och då åker hon upp hit och sen har vi KUL!! Typ rider på ponnysarna och fixar i stallet. Jaa annars har jag inte så mycket att säga. Är bestämt nu. Gry kommer på onsdag!!!<3 KUL!!!
 
Bara för att jag ÄLSKAR bilden och för att det där är första gången jag hoppar mur på HENNE!!! Vet inte om hon har hoppat det förut!!<3 Älskar dig!
 
/ Julia

Godmorgon

Hej!! Blev väckt av pappa imorse som ville ut och åka båt vilket ingen annan i familjen ville. Så nu ska vi till farfar och Monica och fika istället. Sen ska vi åka HEM!!! Då ringer jag Ebba typ det första jag gör. Eller innan det måste jag gå ner och hälsa på Salsa. Har saknar henne. Sen så rider väl Ebba och jag ikväll. Och så ska vi göra allt som ska göras i stallet!!! Mycket... Haha. Imorgon ska vi typ åka till Eskilstuna eller vad det nu heter. Ja bloggar mer under dagen så hej så länge!!


Tja

Hej!! Sitter i soffan och typ halvsover. Nu har jag en kul nyhet att berätta!! Gry ( salsas förra ägare) kommer troligtvis och hälsar på på Onsdag!!! Skitkul. Aa det var typ bara det. Ska äta godis nu. Bloggar imorgon!! Bye


Tja

Blogg.se appen funkar inte!!! Blir GALEN. Gästerna har kommit nu och själv sitter man och chillar. Annars inget. Bloggar lite till ikväll. See you later

Kastar pil

Tjena!! Har tråkigt och känner mig typ asseg. Så kastar pil för att få igång hjärnan.


Chillar

Hej! Asså ÄLSKA livet nu. Gött att sitta och chilla i gäststugan på landet med mammas iPhone 4 och bra musik. Det enda som fattas nu är ponnyn och typ Ebba eller Alicia!!💚 Älskar er tjejor!! Älskar bilden!! Hon kan om hon vill!!


Sol

Hej!! Nu har vi strålande sol härute. Konstigt väder har vi här i Sverige.


Testar bara

Hej!! Testar bara lite


Salsa busponny

Hej! Är bara tvungen att visa den här bilden för er. Salsa insåg försent att det var en vattenmatta under hindret!!!


Blogg.se appen

Hej! Nu har jag laddat ner blogg.se appen. Så det här blir inget riktigt inlägg utan testar bara lite. Men en sak har jag att berätta. Ebba rider ju i en hoppgrupp på torsdagar och nu har jag också fått en plats i den gruppen. Så jag tar med mig Salsa dit varje torsdag. Så ni blir det ordentlig hoppträning en gång i veckan!! Skönt och KUL!! Jaa bloggar nog mer sen. Då har jag en riktigt kul sak att berätta för er!!


Regnar

Hej!! Vilket skitväder Sverige bjuder på just nu. Här regnar det. Idag har jag bara CHILLAT. Saknar ponnyn grymt mycket nu. Träffade henne bara lite igår. Typ bara tittade på henne genom ett fönster. Men imorgon blir det ÄNTLIGEN hemåt som bilen rullar. Då får jag träffa både älsklingsponnyn och världens bästa unge. Ebba!! Hon har ju varit i Västervik typ skitlänge nu och saknar henne grymt mycket. Så när Ebba kommer hem blir det hårdträning med ponnysarna. Har ju LITE mage att banta bort. Små tjockisar är dem. Har kollat Hööks katalog och finns SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄR mycket som jag vill ha. Först kostade det över 4000 men har fått ta bort lite så nu kostar det typ 1881 eller nåt sånt. Så om nån är villiga att skänka lite pengar så tar jag gärna emot det!! Ikväll så får vi besök av några. Mamman i familjen är riskerar så det är ju lite hästfolk i alla fall!! Längtar till imorgon då jag får komma hem till min bästa ponny. Ska in på Facebook nu och kolla om Gry är inloggad så att vi kan bestämma en dag när de kommer hit och hälsar på Salsa!! Ska bli jättekul. Bloggar mer under dagen. Tror jag åtminstone. Ska försöka. 
 
 

Dagen

Hej! Idag så väckte morfar mig vid typ halv nio. Då åt jag frukost och sen kom Alicia och dem och hämtade mig. Sen åkte vi ut till landet. Alicia och jag har typ badat och sen åkte vi ring bakom båten. Askul!! Sen åkte vi tillbaka till landet och sen badade vi igen. Blev lite ändrade planer så Alicia sov inte kvar. De åkte hem vid typ sju. Sen så såg vi på film. Nu ska jag nog snart gå och lägga mig men tar nog ett tag innan jag somnar. Bloggar mer imorn om jag får låna mammas telefon.

Godnatt

Hej. Bloggar imorgon för ser på film nu!!

/ Julia

Landet

Hej!! Nu ska vi snart ut med båten och åka ring!! KUL!!

/ Julia

Godmorgon bloggen...

Hejsan Alla!! Sitter hemma och väntar på att Alicia, hennes brorsa Felix och deras pappa Andreas ska komma och hämta mig. Sen åker vi ut till landet. Vi hade förväntat oss strålande sol och badväder. MEN istället så får vi...REGN... Fast vad våre en svensk sommar utan regn egentligen?? Jaa det kan man undra. Igår på väg till mormor och morfar så såg jag fyra små äckliga grodor. DE är jätteläskiga och när det är lite halvmörkt så känns det som att man ska trampa på dem... Läskigt. Jaa hästarna får vila idag egftersom vi inte har möjlighet  att rida dem. Bloggar mer under dagen från typ mammas mobil.
 
Foto: Svensk sommar=regn...
Ingen sommar utan regn!!
 
/ Julia

Ingen mer...

...Blir ingen mer film. Orkade inte lägga upp den och den blev inget bra så lägger inte upp den. Just det ja. Blev att sova hos mormor och morfar i dag igen och åka ut till landet med Alicia imorgon. Mamma och pappa orkade inte hämta mig men det var bara bra tyckte jag!!<3<3 Hehe. Mer bloggning dessutom. Ska försöka att uppdater er imorgon...

Film nr 1

Här kommer första filmen...
 
https://www.youtube.com/watch?v=WGV0eyOPBbY&feature=plcp
 
Duktig ponny?
 
/ Julia

Film!!

Hej!! Snart kommer det ut TVÅ filmer!! En när jag hoppar henne och en när jag rider ut på henne!! Söta bästa ponny...
 
Snygga Fötter har vi!!!
 
Söta bästa ponny!!
 
Och en sak till men det här är till mamma. Flugtäcket har gått sönder igen... Kan vi köpa ett nytt som är bättre?? Snälla...
 
/ Julia

Tävla!!

Längatr asmycket tills vi kommer iväg och tävlar igen. Är sjukt taggad här och nu men det måste ju bli verklighet också. kan ju inte bara sitta här och hoppas utan det måste ju bli verklighet med och då måste jag ju prata med mamma, Lisa och Ebba. Så när Ebba kommer hem från västervik ska jag kolla med Lisa när, hur och var den lokala tävlingen är. Har ingen aning vilket inte känns helt bra!!! hehe.. Nu ska jag hitta på nåt KUL men vet inte vad... Hehe. Kanske gå ut och fota ponnysarna i hagen.
 
Taggad ponny!!!
 
/ Julia

hej Alla

hej!! Har sjukt tråkigt just nu!!! Har inget att göra men ska väll typ kolla nellie berntssons blogg... Annars nothing...
 
Tänker på er at all the time!! Saknar er!
 
/ Julia

Tja

Hej!! HAr inget att göra!!! Nån som har nåt förslag??
 
Bästa ever!!! Vad skulle jag göra om jag inte hade träffat er?? Älskar er och saknar dig Blondie. Du var mitt ALLT nu delar du det med Salsa. Nu är NI mitt ALLT!!<3<3
 
/ Julia

Ridit Toy!!

Hej!! Nu har vi ätit och allt vad vi nu skulle göra och så har vi ju ridit bästa pluttisarna. jsg red ju på grabben(Toy)
och Alicia red på min egna lilla diva( Salsa). VI skrittade och trravade lite på grusvägen och det gick bra. Det låg en stor sten vid sidan av vägen som inte brukar ligga där och VEM tror ni blev rädd för den?? Jo Toy. Han tyckte den var jätteläskig och var på väg ner i diket. När vi skulle gå tillbaka så fick han nosa på stenen och det var inga problem. Så nu är han inte rädd för den längre Ebba. Jaa sen så har vi ju tagit hand om kaninerna!!! Sötisarna med dubbelhakor!!<3<3 Hehe... Nu är jag klar med allt i stallet och väntar på att mamma eller pappa ska komma och hämta mig. fast innan jag åker ska jag ta en köttbullemacka... GOTT!!<3<3<3
 
Lilla jag som troll!!!
 
/ Julia

Godmorgon!

Hej!! Vaknade vid typ halv elva och tydligen så har ponnyn varit ute  och vandrat igen!! Hon stog på garageuppfarten vid 06.00 imorse. Våra grannar släppte över henne åt oss. Vet inte hur. Det var ingen ström i staketet kom vi fram till. Nu har mormor och morfar fixat det så nu är det lite ström i. Sen vid typ elva så kom Alicia och nu har vi typ suttit vid datorn. Snart ska vi gå ut. Sen ska vi äta och efter det så rider vi på Salsa och Toy. Jag rider Toy och Alicia rider Salsa. Lite lättare dressyr idag eftersom Toy knappt är igång i galopp. Men trav och skritt blir det iallafall.
 
Duktiga ponnysar!!<3<3
 
/ Julia

Bilder på klassen

 Lite bilder på oss!!<3<3
 
/ Julia

Bilder på klassen

1:an
Johanna C
 

Klassen!!

Hej!! Det här inlägget är till VÄRLDENS bästa klass... 6M
 
Klassen! Jaa vart ska man börja. Vi träffades ju i lekis. De flesta kände jag redan innan. Min bästisar då var Jessica och Johanna C. Vi hade hållt ihop sen dagmamman. Jaa lekis. Då var ALLT kul. På rasterna " lekte" vi ta. Tjejerna mot killarna. Jag minns en gång när Fanny och jag var de enda kvar. Vi hade gömt oss och sen såg vi alla killar komma mot oss som en armé´typ. Då kunde jag inte sitta där längre utan jag reste mig upp och sprang. Henrik en killle som var ett år äldre en mig jagade mig runt hela fotbollsplanen och när jag inte orkade springa mer och han fick tag i mig så ringde det in!! Tur för mig!! Hehe... Jaa sen var vi ju i skogen en gång i veckan och en gång var vi snygga troll!!
 
Snygga var det ja!!
Fanny
Jag
Få nog ladda upp en massa bilder sen...
 
Jaa sen har vi ju gjort en massa annat skoj. Men klassresan nu senast är nog ändå det bästa. Liseberg. Det var KUL!! Även fast killarna lurade in oss i spökhuset. Och Johanna D lurade upp mig i både kanonen och balder!! Sen kom ju sista dagen. Gud! Tjejerna tjöt men jag tror att alla var lite ledsna inombords!! Behöva lämna den klass som man har gått i enda sen lekis. TRÅKIGT. Men de flesta ska ju åtminstone gå på Ramunder sen!! Kommer sakna ALLA precis lika mycket!!! Och jag har en sista sak att säga...
 
...Jag ÄLSKAR er!!! Allihopa!!<3<3 Tack för alla dessa år ihop.
 
 
/ Julia

Hejsan!!

Hej alla som läser bloggen. Idag har jag ju varit på landet men det vet ni ju redan. Lite ändrade planer i schemat däremot. Alicia kommer ut till mig imorgon här hemma i Mogata. Sen så blir hon hämtad lite senare på eftermiddan kvällen nån gång. Sen kommer hon ut till landet på fredag och sover kvar där tills på lördag istället. Ebba ska också vara kvar längre vid hennes land i Västervik en planerat. Hon stannar där tills på Söndag men sen kommer hon hem. Har ridit Salsa nu och bara tagit det chill typ. Skrittade barbacka och hoppade dike. Hon tvekade inte ens så det går bättre och bättre!!!! Sen kom Ebbas pappa Mats upp och då hjälpte han till att släppa ut hästarna. Efter det gick jag ner till stallet igen. Har gosat massor med kaninerna och så har jag fixat lite i deras bur. Tycker så synd om dem för vi tar ju knappt hand om dem. Så nu har JAG bestämt mig för att börja bära ansvaret för båda kaninerna. Även fast de är Luddes och Elsas. Men jaja nu säger vi att dem är mina. Imorgon så ska jag rida Toy åt Ebba men då är Alicia med och rider Salsa så han blir nog inte så jobbig imorgon. Alicia och jag ska väll hitta på nåt KUL!!! Nu ska jag snart gå bort till mormor och morfar och sen så sover jag ju där inatt. Här kommer det lite bilder på kaninerna, Toy och Salsa...
 
Alma
Salsa när jag provred henne!!<3<3 Sötis
Toy snygging!! Han är så jävla söt på den här bilden eller hur Ebba!!
Tyvärr går det inte att ladda upp nån bild på andra kaninen Alice så gör det nån annan gång.
 
/ Julia

Salsa

Sötaste tjej. 

Landet

Hej. Är på landet nu men ska troligtvis åkà hem snart. Sen så sover jag hemma och så följer Alicia med mig ut imorgon. Nu ska jag klä på mig. 
 
Hej då bloggar mer sen. 
 
/ Julia

Halli Hallå!!

Hejsan alla. Sorry för att jag inte bloggade igår men hade fullt upp hela dagen.  Först å morgonen så snärjde jag klart alla grejer så nu är de rena och snygga. Sen såkvick de andra ner till stranden och då duschade jag. Sen så kom de andra hem och efter ett tag så kom familjen Lövbom hit. Vi har typ spelat Wii och lite så. Sen åkte Amanda och jag ner och badade. Asskönt i vattnet och jätteroliga vågor. Men väldigt kallt på land. Sen åkte vi hem hit och då typ åt vi. Sen vid kanske tolv gick vi och la oss. Nu på morgonen så har de andra varit och badat och jag har typ sovit och chillat lite. Nu har de andra kommit hem och snart ska vi äta. Sem åker vi hem och då kan jag blogga från datorn. Först när jag kommer hem så ska jag ringa till Ebba och kolla när vi ska rida och lite så. Sen blire att va i stallet ett tag och kanske med Ebba och sen blire datorn och ni. Ha det så ses vi sen. 

Kalven...

Tack för alla fina namnförslag men jag har tyvärr dåliga nyheter. Morfartade honom i förrgår kväll och då mådde han bra. Men tyvärr överlevde han inte natten så på morgonen hade han somnat in. Tråkigt för det var en fin och go liten kille. Så vila i fred söta  Casper som han nu fick heta. Vi hörs mer snart. 
 
/ Julia

RSS 2.0