Ny blogg

Har flyttat min blogg till nattstad istället och trivs redan mycket bättre... Så fortsätta läsa bloggen där

http://www.nattstad.se/juliaedvardsson

/ Julia

Godmorgon

Ligger i sängen och typ halvsover. Är supertrött. Men måste väl upp och äta frukost nu. SKa fixa stallet. Rida Salsa och inatt ska jag sova med Ebba!! Kul dag igår med grymma vänner. hare bra. Mer update sen!!

Gårn

Sitter på gårn med brudarna. Kul har vi. Spelar wii och snackar!!! Annars inget. Skrittade salsa i skogen. Med ebba!!! Imorn ska vi typ chilla!!!

Bye
/ Julia

Skola

Sitter i arbetsrummet med BÄSTA Emma!! Vi typ chillar lite. Snart äre bild. Ikväll drar vi till gårn och har askul!! Längtar tills vi slutar för då ska jag hem! Fixa stallet och fixa mig innan jag drar!! Emma spelar på min telefon. Haha lilla sötis!
 
Love you<3

60 cm VRF


Hopptränat

Hoppträningen gick super. Kommer ett längre inlägg imorn om jag hinner. Ska ju till ungdomsgårn med er BÄSTA!!!!


Please give me some music!

Shit dör!! Utan musik så är livet inte värt att leva. Joo men det blir så himla tyst och tråkigt. ÄLSKAR musik och skulle inte kunna leva utan<3
 
Music in my <3
 
Finaste ever! Miss you<3

Hemma från skolan...

Snart ner till stallet men först blogga!! Klart jag måste blogga om ni ska fortsätta läsa annars kan jag ju räkna med 0 besökare!! Idag då har det varit så himla tråkigt. Började med utvecklingssamtal vilket gick bra. Tror jag!! Hehe. Sen hade vi matte. Boring och jag känner mig så trög! Sen SO kollade på nån film. Och sista lektionen hade vi svenska och då blev jag jättearg. Behövde datorn men den funka inte så nu måste jag skriva klart på TFM och det vet jag inte om jag hinner + att jag måste göra massa andra saker... Livet känns lite orättvist ibland.
 
Ikväll är det hoppträning på schemat! Ska jag kolla med mamma om hon kan filma??
Om hon filmar så får ni räkna med film i helgen eller KANSKE imorgon!! Stallet ska jag till vid typ halv fem så nu: LÄXOR :( Orkar inte, vill inte och kan inte! Bra och positiv inställning alltså. Nu känner jag mig ännu mer TAGGAD! Fast inte...
 
Vägen upp till toppen är en KAMP en kamp som vi ska VINNA!!<3
/ Julia

Godmorgon

Skola idag igen då! Inte direkt kul men har väl inget annat val så... Idag är det en jobbig dag. Har utvecklinngssamtal på morgonen sen lektioner... Efter det hem och fixa stallet och läxa.
 
Sen hopptränar jag förhoppningsvis!! Hoppas verkligen det. Nu är det bussen.
 
Prinsessan! Älskar dig ponnyn<3
 
/ Julia

Godnatt.

Säger godnatt nu för kommer nog inte blogga mer idag!! Tack snälla för alla kommentarer. Jag lovar att film kommer så fort jag får tid! Kanske imorgon eller i helgen. Ska göra det när jag får tid!<3

Godnatt!
/ Julia

Jag tävlar på www.nellieberntsson.se för att vinna hela min önskelista hos www.horze.se

Jag tävlar på www.nellieberntsson.se för att vinna hela min önskelista hos www.horze.se


Chattat

Med en person.. Hehe inte så kul. Men jaja. Nu har jag ätit lite. Bara smörgås och oboy idag! Vad gör ni? Nåt kul!!
 
Om ni har något intressant som ni vill att jag ska publicera. Det kan va en film, en bild, ett inlägg om nåt som har hänt. Vad som helst. Om ni vill få det publicerat här på MIN blogg så tycker jag att ni ska maila mig till:
[email protected]
 
Men söta vi är då!!
Men oj så söt då!! HAha inte direkt men det skiter jag i!! Hon är BÄST ändå<3

Fråga!!

Ska jag bli brunett, blond eller ha kvar min hårfärg!!

Trött och har ridit! Gick...

Gick så himla bra att rida henne idag. Red på det raka pelhambettet och gud vilken skillnad. Jag höll knappt i tygeln och hon gick skitbra! Har nog aldrig ridit henne när hon gått så fint. Kan inte förklara. Emma klickade lite bilder som kommer ut snart! Fixat klart stallet nu så aööt är rent och snyggt. Trivs så himla bra med sstallet och allt. Visst vi hade kunnat ha lite snyggare färg på väggar och så men jag får vara nöjd. Vi hade liksom GRISAR där  förut... Så lite skillnad! Vi hoppade lite på terrängbanan också men inte så mycket. Det gick inte sså bra. Kändes som att jag tog för hårt i henne. Men när vi bara red vanlig dressyr så gick det jättebra! Så är nöjd över dagen! På FREDAG är det ungdomsgårn som gäller. Kul ska det bli. Massa goa kompisar. Kul kul det där! Imorn tror  jag att jag ska hoppträna. Hoppas det i allafall. Var ju ett tag sen så känner att det är dags nu. Hoppas mamma också tycker så... Hehe!
 
Nu ska jag äta mat sen ska jag kanske ladda upp filmen från KM:et! Vill ni det? KOMMENTERA i så fall!!
 
Statistiken är inte så bra nu så SNÄLLA kan ni fortsätta läsa och länka och dela på era facebookar och så. Visa att den finns liksom. Skulle bli superglad då!!<3
 
Saknar DIG<3
Finaste ponnyn EVER! Kolla in min prinsessa<3
<3 Älskar dig. Nu och för ALLTID!
 
/ Julia

Godmorgon!

Tjenare. Idag är jag faktiskt rätt så pigg men längtar enormt till helgen. Bara va med BÄSTA vännerna och ha lite kul!! Skratta och aa allt.
 
Idag kommer Emma snart till mig. Vi ska plugga lite läxor och sen dra till stallet. Igår kom mamma hem med två pelhambett. Hon hade fått låna de av en klasskompis. ( Hon läser till lärare) så de ska jag testa. Ett rakt pelham och ett tvådelat. Jag hoppas hon går bra på det. Tänkte kanske rida på det raka pelhamet idag. Bara testa och se om det funkar!! Emma håller ju lektion för mig och Ebba idag. Moa skulle rida ut så hon är inte med! Får se vad hon hittar på och så hoppas vi att ponnyn är på bra humör! Jaa nu kommer väl Ebba snart. Ska kanske snacka skype med nån kulk sålänge!
 
Bye
 
 
Datan dampar men jag hoppas bilderna blev bra!! Min lilla hoppstjärna. Sikta mot STJÄRNORNA!!!
 
 
/ Julia

Godmorgon

Nu drar jag till bussen och sen ( taggar) vi syslöjd... Eller inte!!

Vännerna

Älskar mina vänner!! Men bara de som litar på mig och som jag vet att jag kan lita på. Just nu snackar jag med Ebba, Tim och Emilia!! Skitkul ju. Tim bor i Skåne och snackar skånska. Skitgrymt ju. Vill också lära mig... Emilia är också sketgrym. Älskar hon. Världens finaste vänner har jag. Och så Ebba. Min lilla kompis som jag kännt ett tag om man säger så. Men älskar er. Har så jäla kul med de här. Visst har aldrig träffat Tim men han är min kompis ändå. Skitcool ju. Ni är GRYMMA!! Ebba, Tim och Emilia nu äger!!!! Love you. ❤


Ridit ponnyn...

Och varit i skolan. Mest chillat idag. Red i hagen och trava och galoppera lite. Sen så gjorde jag klart i stallet!! Och nu snackar jag Skype. Byebye


Snackar

Snackar Skype med några kul personer...


Nu drar vi...

Och badar lite då. Ridit ponnyn barbacka på terrängbanan. Resulterade i en pigg ponny och en avsittning men jag landade på fötter. Nu ska vi ha kul så bye!!!


Morsning!

HAha men nae godmorgon. Säger man ju här i Sverige. Idag ska jag ju till Badhuset i Finspång... Men först to the stall. RIda lilla ponnyn ute i skogen och busa runt lite. Sen fixa så mycket jag hinner i stallet. Sen duscha och ÄTA. Och efter det åker vi!! Ebba följer med förstås. Kul kul, Annars händer väl inte så mycket...
 
/ Julia
 
Mi familia:
Bror min...
Pappsi
Mamma
Och så lilla Elsa!!!
Och till sist jag!!
 
 

Godnatt

NU ska jag sova för att sen TAGGA för att hålla igång en hel dag imorn! Så natti natti...

/ Julia

Utkast: Nov. 17, 2012


The statistik...

Statistiken goes up again!!!!!!!! <3

Sorry

För USEL bloggning idag men har sovit hos Ebba. Och vi har varit i stallet HELA dagen. RIdit och myst med ponnysarna och städat. Ni ska se sadelkammaren nu. Snygg ärden i allafall<3 Haha. POnnyn var duktig. VI mest jogga runt lite. Inte så ansträngande direkt men jaja det är hon värd nu efter att nästan ha gått 6 dar i veckan i ett helt år. Då är hon värd lite vila. Imorn drar man till bdahuset med den BÄSTA!! Nämligen Ebba. Finspång ska vi till. Ser man nån??? Troligtvis inte  mmed tanke på att typ ingen läser. Joo några men nästan bara när jag länkar den. Och har varken ORK eller TID att sitta och länka bloggen 24/7... Då har jag hellre några läsare. Snart kanske det blir dressyrträning i nåt ridhus i närheten. För Maria som jobbar på NFK!! Känner att vi behöver det... Hehe!<3 Nae nu ska jag äta godis och snacka skype med dem BÄSTA!
 
Bara för att jag var på Stockholm Horse Show förra året. Då såg man de här!!
Men TJA Emilia. Liten du va<3

Godmorgon

Hemma en extradag bara för att vara helt säker på att jag är helt frisk. Så vi får väl hoppas. Biologiprov på måndag istället då. Taggad eller inte. Gick ut en sväng med Salsa och det tyckte hon var KUL. Hon små travade tillbaka och var så söt då. Sen mockade jag till henne och fixa allt annat. Juste vi träffade på familjen hjort när vi var ute. Mamma, pappa med stora horn och två ganska stora bebisar. Men söta var dem och vi lyckades att inte skrämma de. Haha. Försöker lära mig " River flows in you" på piano och det går väl helt okej. Vad tycker ni?? Ska jag börja spela igen. NI bestämmer.


Haha Ebba!!!

Ebba!!! Älskar dig gumman<3


Sjuk idah också

Är hemma idag också för mår inte skitbra. Huvet är bättre men fortfarande inte helt okej. Halsen tycker inte det är så kul... Den gör ont. Ingen hoppträning för mig idag men jag kanske får rida iallafall. Då kanske vi tar nåt skutt men får se!! Hatar att mobilblogga men har ingen dator i närheten... Men men nu vet ni att jag lever iallafall!

Tears in heaven

Jag spelar en liten bit från Tears in heaven. Vad tycker ni?? Ska jag börja spela piano igen?????


Sjuk

Hej är hemma idag för känner mig inge bra. Ont i huvudet och halsen. Salsa får antingen vila eller om Ebba har lust att rida henne. Eller mamma kanske vill longera henne. Får se vad jag hittar på men blir väl mest att kolla på TV eller nåt sånt. Nu ska jag äta lite pannkakor.


Tuseday

Men tjena. Snart ska jag till skolan. Går till halv fyra idag så salsa vilar. Så idag blire hårdpluggning till provet imorgon. Inte direkt så att man längtar. Men måste man så måste man. Vi får se hur mycket jag bloggar idag. Ska försöka och det vet ni att jag gör. Ns jag dratill bussen.

Godmorgon

Hejsan! Är trött som vanligt. Vad trodde ni liksom. Haha är så typiskt mig att vara morgontrött. Rida Salsa äre som gäller idag! Smörja får jag försöka hinna imorgon eftersom hon vilar då. MYCKET att göra. Prov på onsdag och både matte och svenska den här veckan. Inte prov alltså utan läxa. Provet är biologi! Längtar INTE!
 
Nu till the bus<3
 
Älskponny<3
 
/ Julia

Stallet och lite annat skit...

Varit i stallet och fixat och gjort det mesta som måste göras. Mockat, vattnet, havre/betfor och hö. Sen var vi ute i skogen. Byggde till lite på terrängbanan. Ja, sen följde Moa med hem ett tag. Vi spela spel... Hehe. Sen har haf pratat med Emma i en timme ungefär. Riktigt kul att prata med henne. Vi hade SJUKT mycket att prata om. Nu ska jag duscha och snart måste jag nog sova. Har ju vart uppe tidigt hela helgen. Godnatt då så hörs vi av imorn. OM ni vill!
 
Filmer kommer så snart som möjligt...
 
Shit vad fin du är<3 ÄLSKLINGSPONNY!
 
/ Julia

Grym tävling.

Shit vilken ponny jag har. Det var en revansch från igår. Första klassen var c-ponnyernas L:D. Jag var med i den klassen för att jag ville hoppa 70 och 80 cm. Så var med i c-ponny klasserna. Och vad går inte ponnyn in och gör... Jag var sist i L:cn så det var alltså jag som avgjorde allt. Och vi VANN!! Men tyvärr fick jag bara en vit rosett eftersom salsa är D-ponny. Det värsta är att hade hon varit EN cm lägre hade hon varit en C-ponny. Snacka om irriterande men jaja. I 80 cm rev vi första hindret så vi kom inte vidare till omhoppning men är nöjd ändå. Kunde inte ha avslutat säsongen bättre!!!!!! Älskar min fina ponny<3

/ Julia


Shit...

Blir så irriterad på en person som säkert är ute efter att förstöra mitt liv eller nåt sånt. Det värsta är att jag inte kan bli av med personen. Den säger alltid nedlåtande saker till mig. Inget jag gör är bra. Vet inte varför men tycker den personen är så sjukt omogen. Gillar inte sånna som kallar sig för vänner men sviker än när man behöver dem OCH när man inte behöver dem. Ändå ska jag alltid stötta och ställa upp för den här personen. Skyller på mig även om den mycket väl vet att det är dens fel... Blir så trött. Men det VÄRSTA är nog att den här personen inte vet om det själv. Den är så jäkla trög så den fattar inte att jag blir ledsen. Har blivit så van vid att det här händer att jag inte ens kommer ihåg allt den har gjort. Min NÄRMSTA vänner vet vem det här är. ( Ebba och Alicia) er har jag berättat allt för. ALLT som denna person har gjort mot mig.... Vissa saker glömmer jag ALDRIG. Det har gjort sår i mitt hjärta. Sår som aldrig läker. Tycker det är synd. Har kommit hem och TJUTIT för att personen har gjort nåt riktigt elakt... Men sen får man inte glömma de bra sakerna. Det är de som får en att glömma. Jag glömmr ofta allt den har gjort för den har nåt som gör att man inte kommer ihåg allt som hänt. Inte förns det är försent och det kommer en ny ELAK kommentar...
 
Känns så JÄKLA skönt att kunna öpnna mig såhär. En av anledningarna till att jag har bloggen. Riktigt skönt att kunna säga vad man tänker och tycker!
 
Min FINA! Älskar dig FOREVER<3 Fina bästa vän.... Kommer aldrig glömma vilken fin vän du är. DU har varit min bästa vän i ÅTTA år. Vi har bråkat såååååååååå många gånger men det gör bara att vi kommer ännu närmare varandra när vi väl är sams igen<3
Min minst lika FINA vän. Ni brudar betyder mest för mig i HELA världen. NI, min familj och Salsa. Ni är mitt ALLT! Ni ställer upp för mig. Ni finns där när jag är ledsen. Ni stöttar mig i ALLT jag göra. Vill att det ska gå bra. Berömer mig och skäller på mig<3 Ni är BÄST<3 Bara så NI vet så kommer jag alltid ÄLSKA er av hela mitt hjärta...
 
/ Julia

Den här låten...

Sitter och lyssnar på en sjukt fin låt. Kan inte förklara men den liksom bara är sådär obeskrivligt fin.  Nu ska jag fortsätta titta på TV!
 
 http://m.youtube.com/watch?v=jR536ZnHS
 
 
lyssna så fattar ni vad jag menar...

Chillar

Chillar i soffan med pappa och Elsa. Har pratat lite taktiksnack med Salsa. Imorn ska jag ha det rosa schabraket och huvan. Önska mig lycka till nu. Kommer se första klassen som en träningsklass. Bara tänka på tempot och min blick. Hon ska känna att det är kul och så kör vi på en felfri runda.

/ Julia


Tävlingen...

Tävlingen på SRS för ungefär 1 år sedan. Nu ska man dit igen. Ponnyn är modigare och nu hoppar vi 79 och 80 cm! Nu TAGGAR vi.
 
Tävlingen hittar ni Här !
 
BÄST!

VET!

Jag bloggar så dåligt och är arg på mig själv för att jag gör det. Vill visa er vad jag gör. Speciellt vad jag och Salsa gör. Vill även visa en person att jag kan lyckas. Den personen tror inte på mig. Inte om NÅT! Inte i skolan, inte på tävlingar, inte på träningar, inte på min ridning och ABSOLUT INTE på min ponny. Eller på att jag kommer lyckas med bloggen. Blir så ledsen. Jag FÖRSÖKER verkligen ta mig nån stans inom ridningen och gärna bloggen också men det blir SVÅRARE när man har nån som jämt ska kommentera alla FEL man gör.
 
 
Men det är ju därför DU finns. Älskar dig nu och för alltid<3
 
/ Julia

Tävlingen...

Hejsan! Gick upp vid 06.00 imorse och kom hem vid tre så har tävlat hela dagen. Hon var fin på framridningen. Ganska okej tempo och efter ett tag började hon söka sig lite neråt. Framhoppning var hon lite åt  det sega hållet på men inte så att man tänkte "sjit vilken seg ponny" utan hon hade rätt så bra tempo. Hon hoppade bra. När jag började tänka mer på blicke så gick det bättre. Sen inne på banan så gick det sådär. Vi hade alldeles för dåligt tempo. Första hindret hoppa hon. Hon stannade på andra men det tar jag på mig för vi hade för dåligt tempo så mitt fel. Sen rev hon tredje. Också pågrund av farten. Och resten av banan var vi felfria. Då var hon fin och på slutet började hon bjuda mer. Så det jag ska tänka på imorgon är: FARTEN och BLICKEN!!!! Då kommer det  gå skitbra.
 
Säger även grattis till Ebba som placerade sig i L:Cn. Sjätteplats kom dem på. DUKTIGA!!
 

Taggad

Nu är vi taggade ponnyn ooch jag. Tanken är att göra en felfri och fin runda med ett bra tempo. Nogranna vägar och snygga språng. Om mamma filmer så får ni filmen så snart som möjligt. Ligger ju lite back med filmerna...
 
Önska oss lycka till nu rå så kör vi!!!!
 
Förresten. Är det nån som vill ha en film på när jag spelar piano?? KOMMENTERA!
 
Ser ni vad högt över hon är min lillla ponny. Hindret ligger på 70 och hon hoppar minst 90 i allafall! DUKTIG<3
 
/ Julia

Hoppträningen...

Hej. Var ju och tränade med henne igår. Första gången sen vi kom hem från USA. Gick bättre en jag trodde. Hon var PIGG och tyckte det var kul. Hoppade gjorde hon i allafall. Jag klantade mig lite men det kommer senare. Vi värmde upp med att hoppa lite linjer och et gick bra hon bjöd och tyckte det var kul. Sen hoppade vi bana. 9 hinder. Först var det en trippelbarr. Den fixade hon lätt första rundan. Sen vidare till ett grönt räcke. Linje till ett blått räcke till en blå oxer. Sen en snabb sväng till ett oranget räcke vidare till det blå räcket åt andra hållet. Lite konstig sväng till ett svartvitt räcke. Sen runt till en två kombination med ett galoppsprång. Sen till det blå räcket igen på linje till den blå oxern. Klart. Första gången låg det på typ 60/70 cm bara. Så en felfri runda med ett riktigt fint tempo. Jag  hängde inte med hela tiden. Hon är ju sådär att där man brukar hoppa av så tar hon gärna ett litet extra-språng. Och då vill jag inte lätta på handen och resa mig för tidigt ifall hon tar det där extra för då åker jag över halsen på henne. Så när hon var duktig och hoppade sådär fint så hängde inte jag med utan jag halvsatt men hon var duktig. Sen hoppade jag banan igen. Men nu blev det 80 cm. Hon rev trippelbarren men skitsamma. Sen gjorde jag en ryttarmiss. Drev inte ordentligt så det resulterade i ett stopp på det svart-vita. Jag satte mig på halsen och för ett ögonblick trodde jag jag skulle åka rakt in i hindret. Men inte då. Men det var bara att lägg volt och komma igen. Vi kom lite i otakt andra rundan. Hon tyckte det var störtkul och hoppade och sprang för glatta livet. Och då hängde inte jag med. Så vi hoppade om 1-4 och då gick det super. Då fixa hon trippelbarren och ALLT! Min duktiga lilla hoppstjärna!<3 Älskar henne över allt annat.
 
Första gången jag hoppade Salsa hemma.
Första språnget någonsin på MIN fina ponnys rygg!<3
 
/ Julia

Pluggar

Statistiken ligger på 0!!! Riktigt dåligt av mig. Är en sån där jobbig period i skolan nu när allt känns skit. Känns som jag inte kan nåt. Och självklart tre prov ska vi ha inom de närmsta veckorna.  ORKAR INTE!!!!!! Så snälla ha lite tålamod men kolla in i allafall så att jag inte känner mig helt övergiven! Älskar musik. Det är en viktig del i mitt liv. Ska hoppträna ponnyn idag. Bara käna igenom henne och ta några bra 80 språng. Så att allt känns grönt inför tävlingen på lördag och söndag. LÄNGTAR! Hästar in my <3. Utan dem skule jag aldrig klara skolan. De hjälper mig att ta mer ansvar. Jag har aldrig skolkat och inte kommit så mycket för sent... Kanske tack vare hästarna och att man lär sig ta ansvar genom dem. Man blir en bättre människa i närhetn av hästar. Man lär sig mycket av dem också. Hästar är viktigt i mitt liv för utan dem skulle jag inte va nån. Blondie gjorde mig modigare och det tog jag med mig till skolan. Salsa gör mig mer självsäker och det tar jag med mig överallt! ÄLSKAR min ponny och mina vänner. Tack för att ni ställer upp för mig. ÄLskar er. Ni har en plats i mitt hjärta och det vet ni med er själva!<3<3
 
Snart ner till stallet men först plugga klart om partier och partiledare, Fattar  inte varför man ska kunna det för jag bryr mig inte ett skit om dem.... Men jaja det kan vääl va viktigt det med.... Nån mer som ska till Åtvidaberg eller KM!<3
Men snygg då....
 
ÄLSKLING!

Bloggar

Inte så mycket nu men no time för det. Hinner alltså inte med tanke på min vardag. Har sjukt mycket läxor. Mycket i stallet och så ska jag tänka lite extra på läxorna med tanke på att vi får betyg. Mén kör så ofta jag hinner.
 
Idag har vi skuttat lite i skogen och lite dressyr på fältet. Fin ponny med bra tempo. Bocka lite gjorde hon också. Haha hon är för söt. Mycket att göra nu så kommer mest blogga efter träningar och tävlingar. Om NI vill att nån ska få veta om erat träningspass så kan ni mejla mig: [email protected] Så kanske jag publicerar erat träningspass på bloggen. Och gärna tävlingar också.
 
/ Julia
Sikta mot stjärnorna!<3
True love <3

Klippa hästen...

Vissa tycker det är djurplågeri att klippa hästen när den få lång och tjock päls. Är det då bättre att den svettar ihjäl sig när man rider den ett lite hårdare pass undrar jag då... Varför skulle det vara djurplågeri att klippa hästen?? Skulle jag fråga det skulle de flesta svara att det är naturens gång och hästar är födda så. Jaa men nu så är det så att jag rider min häst rätt så hårt 6 dagar i veckan och blir hon inte klippt så kommer hon svettas ihjäl. Ja tycket bara det är bra att klippa hästen om den lätt blir svettig och har väldigt ´tjock och/eller tät päls. MÅNGA är emot mig när det gäller det här men det skiter jag i. Är man ute och tävlar och tränar mycket tycker jag absolut att man ska klippa sin häst. För hästen lider ju mer av att bli superduper svettig när man rider fram och sen ska man hoppa banan/rida dressyrprogramet eller vad man nu gör direkt efter. När man kan klippa hästen och ha ett täcke på den så att den slipper att bli så där svettig och fortfarande vara torr när man hoppar banan o.s.v...Man behöver ju inte klippa hela hästen utan mest där den svettas. Jag ska bara klippa Salsa på halsen och under magen. Det räcker för det är där hon svettas.
 
Där sätter jag PUNKT för det och ni är välkomna att diskutera det här.
 

Spö...

Angående spön. Några säger att de är helt emot spön. De vill inte rida med dem mer än nödvändigt och absolut inte använda dem. Jag tycket helt tvärtom. Jag rider ALLTID med spö men inte för att kunna slå henne när hon är dum. ABSOLUT inte därför utan som en hjälp. T.ex Jag rider med spöt för att kunna hjälpa till med det. Som en extra skänkel ibland. När jag rider skänkelvikning så använder jag spöt för att kunna få med hela henne och det tycker jag funkar super. Sen är det klart att jag drar till henne med spöt när hon med noll respekt för mig tvärstannar i traven och kliar sig. Det händer typ aldrig längre men i början var hon förjävlig med det där. Jag rider också med dressyrspö iblnad. Också som en hjälpande skänkel eller vad man ska säga. En annan tränare sa till min kompis att hon kunde rida med ett dressyrspö och dutta lite lätt på bakdelen på sin häst för att få den att jobba mer med bakbenen och inte släpa de efter sig. Jag rider däremot aldrig med hoppspö och det är absolut inte för att jag har nåt emot dem men jag tycker de är för korta.
 
Sen om man har en häst som är väldigt seg vill man ju inte sitta och banka utan då har jag hellre ett spö och drar till den med EN gång en sitter och bankar en hel lektion och tillslut är hästen skänkledöv. Det är ju inte så kul. Lite kort om spön. Min åsikt alltihop och jag ÄLSKAR kommentarer.
 
/ Julia

Bett...

Nu ska jag skriva en liten text om olika bett och lite sånt. Är inte så duktig på det men skriver lite vad jag tycker.
 
Jag rider ju oftast Salsa på ett vanligt tredelat bett och ibland ett tvådelat bett. Ibland rider jag även på pelham. Jag gillar det tredelade för det är ju väldigt skonsamt mot hästens mun MEN när hon blir stark så blir det ju lätt att jag sliter henne i munnen på det här bettet när hon inte lyssnar. Samma sak med det tvådelade. Jag tycker om att rida på de här betten men det gör jag gärna när jag rider ut. Pelham tycker många är ett för starkt bett att rida på och vissa skulle aldrig stoppa in ett sånt bett i munnen på hästen. MEN är det då bättre att rida på ett tredelat bett och slita hästen i munnen än att bara behöva ta lite i munnen när man rider på pelham. Jag själv är en ganska mjuk ryttar så min tränare rekomenderade mig att rida på pelham på Salsa. Salsa blir lätt stark och då blir hon jobbig. Därför tyckte hon att jag skulle ha ett pelhambett eftersom det blir lättare att rida henne och att inte få henne så stark. Det är ju bättre att kunna ta lite i henne med ett pelham än att behöva sitta och dra i henne för att hon inte lyssnar på det tredelade. Det här är min åsikt. Men jag tycker det är fel av dem så dömer bort pelham bettet bara för att de tycker det är för starkt. Jag tycker även att det är jättebra att variera bett. Inte jätteofta men lite då och då. Jag varierar bett väldigt mycket mest för att jag ska lära mig rida henne på många olika slags bett. Jag tycker det är bra att testa olika bett. För rider man på pelham hela tiden då kan jag tycka att det kanske blir lite för starkt men varierar man så får de ju lite annat i munnen och inte samma tryck hela tiden. Men somsagt min åsikt och ni får säga vad ni tycker...
 
/ Julia

Godnatt på er

Sov så gott alla. Det ska i allafall jag försöka göra. Skrivit lite åsiktsinlägg och ett kommer ut nån gång imorgon så håll koll!!!


Hejsan

Idag har det varit en lång dag. Sov med Ebba inatt och vi gick upp vid sju(!) och släppte ut hästarna. Sen mockade vi och gjorde allt i stallet. Och när det var klart red vi. Jobbade mycket volter och serpentiner. Galopp-skritt-galopp och galopp-halt-galopp- Det gick helt okej men hon blev lite stark. Känner att jag börjar hitta ett ganska bra tempo på henne nu. När vi hade ridit klart åkte vi in till Dollar Store som har öpnnat i Söderköping. De flesta som såg oss trodde nog att vi var helt dumma i huvudet. Vi köpte en tvättkorg till stallet och i den packade vi allt annat vi köpte. ( Vi fyllde hela tvättkorgen<3) Hehe. Så den gick vi och släpade runt på. Vi har gjort det jättemysigt i stallet med våra nya saker. Sen var vi även inne på Willys (med tvättkorgen) och vi såg nog rätt dumma ut för alla bara glodde på oss. Där köpte vi lite mat att ha i stallet. Sen gick vi tillbaka in till dollar Sore. Och då kom vi på en sak att vi tog ju med oss tvättkorgen in igen som vi redan hade köpt och tänk om dem i kassan trodde att vi hade snattat... Men  jag hade kvar kvittot och de frågade inget så  det gick bra. Nu ha ejag nyss kommmit in efter att ha fixat en del i stallet. Snart ska jag göra lite läxor.
 
Imorgon så kommer min kusin Johanna hit och klipper Toy och Salsa!! ÄNTLIGEN! Nu ska jag göra läxa så bye...
 
 
BÄSTA!!<3
 
/ Julia

Förlåt...

För att jag bloggat så dåligt men har inte haft tid och har inte haft nåt internet. Nu är vi äntligen hemma och jag har redan gjort en massa saker. Hälsat på Salsa och fixat i stallet och börjat städa mitt rum och möblera om det! Så kul grejer. Imorn går jag upp tidigt mest för att vänja mig lite vid tiden. Men även för att kunna vara i stallet hos finaste hästen. Nu ska jag sova... Godnatt


Nattinatti

Nu ska jag SOVA!! Heldag på stan och är alltså rätt så trött. Imorn blire shopping @ all day innan vi drar hem på kvällen. Kommer till Amsterdam vid åtta imorgon bitti och där måste jag vänta ända till tre innan vi kommer till Sverige. Blev förresten så att jag hoppat på Åtvidaberg på lördag den 10/11 och hoppar 70-80 på Söderköping på söndag 11/-11. Kul kul! Så då blir det mycket tävla! Skitkul skare bli.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3831304/images/2012/pic_5091d92ee087c3438f60f704.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3831304/images/2012/pic_5091d92ee087c3438f60f704.jpg" class="image">


RSS 2.0