Statistiken

Är faktiskt ganska bra nu med tanke på hur många unika jag har haft som mest!! Fortsätt så bara...

Subway Surf

Bara jag som tycker det spelet har blivit tråkigt??


Äta lite mat...

Ska äta lite mat nu och bloggar säkert lite mer senare ikväll. Blir så svårt eftersom det är sånna tidsskillnader. Men gör mitt bästa för att ni ska ha nåt att läsa. BYE bye


Tråk

Har verkligen inget att göra här i NY. Vi har varit ute lite på stan men inget är ju öppet. Bara sånna här butiker som säljer I <3 NY tröjor. Köpte en tröja. Juste ja. När vi var i Charlotte köpte jag ett par svarta snygga ridstövlar. Är jättesvårt att köpa ridstövlar till mig eftersom jag är så pass smal och har rätt så stora fötter så hittade vi först inga som satt bra. Men efter ett tag så hittade vi ett par så nu är jag lycklig ägare till ett par ridstövlar!!! Tänker lite på hur vi ska göra med Salsa nu. Jag vill ju komma upp i lite höjder för annars tar vi ju oss aldrig nånstans men först måste jag hitta en tränare som passar ni och Salsa. Mamma och jag har en tjej som vi kanske ska prata med och se om hon vill träna oss. Himla bra tjej det där så det är bara att hoppas att hon har lust och tid.

På bilderna är det mammas kusins hästar. De vi var och hälsade på. De är väldigt gamla men söta är de. <3


Shit!!

Nu är det en lyftkran alldeles i närheten av oss som har rasat. Lite SCARY!! Längtar hem nu. Saknar alla himla mycket nu.


Träning

Jag har tänkt lite på träning och tränare och sånt. Och jag har kommit fram till att hon jag tränar för nu inte riktigt passar för mig och Salsa. Eller hela den gruppen. Jag känner att det aldrig riktigt blir nåt individuellt utan det är alltid hela gruppen. Helst av allt vill jag ju ha en privattränare eller en tränare som kan träna i en mindre grupp. Nu är det så att min tränare som jag rider för nu inte ska jobba på ett tag så vi ska få en ny tränare. Om det är nån som jag gillar kanske jag fortsätter eller hur med den om hon/ han har lust att bara träna mig eller nåt sånt. Är det nån som vet nån bra och inte så dyr tränare kan ni höra av er till mig på nåt vis. Tack i förhand!!


Storm

Det sägs att den här stormen är den värsta stormen någonsin i USA!! Lite läskigt. Kul att bara sitta på hotellrummet också. Annars så är väl New York rätt fint. Allà stora hus är skitcoola!! Saknar alla hemma nu och känner att jag inte har lust varan vara kvar längre. Hade ju hellre varit hemma och varit hos Salsa än suttit på ett hotellrum och gjort nothing. Ska vi köra en frågestund eller nåt då så att jag får nåt att göra. Så fråga på en massa nu. Allt ni kommer på. Förresten så tävlar jag på Åtvidaberg den 10/11!!! En L:D bara. Hoppas verkligen att Ebba och Moa har hållt henne igång. 

Nu åker vi...

Hej! Nu ska vi åka till en hästaffär och jag hoppas jag hittar nåt snyggt. Sen ska vi till mammas andra kusin som heter Ingela. Hon har två hästar men de är över 30 år. Idag åkte vi runt i en liten stad och kollade på hästar. Vi fick gå in på en hästgård och titta på sjukt fina hästar och ett sjukt fint stall. De hade TRE paddockar. Lite fuskit. De hade en liten skitfin b-ponny hingst och Gud. Det är en av de finaste hästarna jag har sett. Vi hälsade på honom och ett jättegulligt föl. Och i stallet stog det en såhäääääääär fin häst. Snäll var han också. Mamma har bilder på hästarna så när vi kommer hem får ni se dem!! Nu ska vi åka! På bilden är det mina sysslingar (Emelia och Sofia) och min lillasyster Elsa. Syns det att Emelia och Sofia är tvillingar??


USA

Jaa då har vi varit här i lite mer än en vecka. Vi landade i Orlando efter att ha flugit i 9 timmar över Atlanten. Jobbigt. När vi var i Orlando var vi på två olika parker. Vi var på Magic kingdom och på nåt mer ställe som jag inte kommer ihå vad det heter! Kul var det i allafall! En dag var vi vid nånstans och bada i havet. Jättekul vågor var det där! Och så var vi på gatorland och kollade på alligatorer!! Det var coolt!! Nu är vi i Charlotte och hälsar på sysslingarna. Det är kul. Igår var vi vid ett stort majsfält och gick som i en labyrint. Och så skulle man hitta brevlådor och i dem låg det bitar av kartan. Vi tävlade. Killarna mot tjejerna och killarna vann men det var nära att vi vann... Idag ska vi kolla på hästrancher och troligtvis ska vi till en hästaffär!!! Nu vill bror ha telefonen så jag får blogga mer imorgon eller senare! Bye


Äntligen

Nu har jag äntligen fått tag i internet. Vi har gjort så himla mycket. Kan inte berätta nu för vi ska sova. Det har varit en LÅNG dag!! Nu ska vi sova som sagt men ska försöka hinna blogga lite längre imorgon och berätta lite mer om vad vi har gjort!!! Godnatt allihopa!


Salsas foderstat...

Är det nån som undrar óm Salsas foderstat?? Här kommer den i állafall!  Kul om ni kommenterar era foderstater.
Just nu får hon bara kvällsmat.
 
Salsa:
Hö: 2 kg
Havre: 3dl
Betfor: 1.5dl
Nåt foder som heter eclipse: 1 dosmått
Mineraler: 1 dl
Och så lite morötter...
 
Vad får era hästar. Sugen på att veta.
 
/ Julia
 

Stall

Hmm nu ska vi se vad jag ´kommer på för kul att skriva då. Jag tycker det är väldigt irriterande när folk bedömmer hur det ser ut i ens stall t.ex.
 
Som vissa folk tycker att det ska se ut på ett sätt och då ska det va så. Man får inte bestämma hur det ska se ut själv för då är det inte snyggt. Nää då äre skitfult och där kan man ju inte ha sin häst för det är ju jättefult. Det ser ju inte ut som jag vill att det ska se ut... Blir inte ni irriterade på det. Jag har en gång varit med om att en person har sagt att mitt stall är fult när vi va I stallet!!!! Det är inte kul .Tänk er att ni är i erat stall och är skitglada över att ni har ett stall över huvudtaget och så kommer nån och säger att: Asså ditt stall är ju inte ens snyggt. Det är ju fult ju!
 
Förstår ni hur man känner sig då?? Man duger inte. Ser det inte ut på ett visst sätt så kan man säga att ens stall är fult. Det är helt´okej eftersom det inte ser ut som du vill. MIN åsikt men tyckte den var viktig nog att ta upp här. Vad tycker ni?? Bara för att stallet inte ser ut som hon/han tycker så är det okej att säga att det är fult!
 
KOMMENTARER är alltid kul speciellt när det är lite åsikter inblandade!
 
Finaste! I will never STOP love you...
I miss you forever but i will NEVER stop love you!<3
 
/ Julia

Godmorgon

Undra hur många som är vakna än. Klockan är typ tjugo över fem och vi sitter på flygplatsen. Planet går om en timme. Har gjort lite tidsinställda men hann inte så många. Ni får räkna med att jag inte kan blogga så mycket nu men det gör jag när vi kommer hem. Ni kan väl kika in ibland. Vi ska gå till nåt ställe där de har datorer och där bloggar jag!! Hare gött nu i kalla Sverige så ska jag hare bra i USA!! 32 grader känns rätt okej...

Imorgon

Imorgon åker vi... Ska bli kul men kommer sakna ihjäl (stavning) mig efter Salsa. Har aldrig varit ifrån henne så länge... Saknar henne redan och vi åker inte förns vid fyra inatt. Ska se om jag hittar nåt kul att köpa till både henne och mig.
 
Ska göra lite tidsinställda som kommer upp medans jag är borta! Hoppas det duger. Jag tror inte jag kommer på jättemycket att skriva om men ska försöka!
 
I will always LOVE you!<3

Godmorgon

INatt åker vi!! Eller rättare sagt imorgon bitti. Nu måste jag till bussen för att gå i skolan sista onsdagen i Sverige på ett tag!! Bye bye så hörs vi senare eller imorgon!
 
LOVE YOU!<3 I will never STOP love you...

Anmäld

Nu är jag anmäld och klar till Åtvidaberg. Startar bara en L:D. Ska bli kul att komma iväg på nåt eget. Nåt som vi bestämt och planerat själva. Utan att massa andra ska tycka och tänka. Nu kör vi!! Vi åker dit och gör det BÄSTA av det! Sen får vi se hur det går.

/ Julia

Godnatt

Mycket att göra...

Så hinner inte med er. Sorry men kan inte dela på mig. På torsdag åker vi till USA. Dagen har tillbringats med Salsa. Sen packade jag också så nu är jag så gott som klar att åka. Vi åker tidigt på torsdag. Går upp vid halv fyra och sen till flygplatsen. Ebba och Moa hjälps åt att ta hand om Salsa. KOmmer nog sakna Salsa mest av alla. Som tur är så äär brudarna så snälla att de ska försöka hålla igång henne under tiden vi är borta. Jag tävlar ju helgen efter vi kommer hem och då är det bra om hon är igång.
 
Red idag och övade mycket på att hålla henne rak. T.ex. Om hon landar i fel galopp efter ett litet eller stort hinder så måste jag kunna göra ett snyggt galoppombyte eller ett snyggt avbrott till trav och ny galoppfattning på rakt spår utan att hon svänger och vinglar så fort jag saktar av. Så det tränade jag lite på. Sen provade jag även att rida med spöt liksom som att den låg mellan mina tummar eller hur man ska säga. Kan inte förklara ´men det gjorde att jag fick en så gott som helt stilla hand och då kom även formen. Red hennne med Ebbas Thidemantygel idag vilket inte hjälper så mycket på henne har jag märkt efter att ha använt den två gånger. Hon kör ju inte upp huvudet och då hjälper den inte ändå.
 
Nu måste jag dra. Ska äta lite. Får se om jag hinner blogga imorgon annars bloggar jag påväg till flygplatsen!!
 
Älskar er finsate ponnysarna!<3
 
/ Julia

Hemma och planerar...

 
Sitter och planerar lite tävlingar. En är vi helt säkra på att vi ska till. Ska bara kolla så att vi kan låna transport. Annars så är det så att vi ska till Åtvidaberg den 10/11-12 och hoppa en L:D. Var ju tvungen att hoppa 90 cm på Km:et och ville inte hoppa en förklass only så åker till Åtvidaberg och hoppar en L:D!! Nån som ska fota?? Kul om ni gör det... Annars så har  vi lite kvar att fundera på men återkommmer om mer tävlingar så fort det är klart!
 
Nu är jag SJUKT taggad på att tävla igen! Självklart kommer det både bilder och förhoppningsvis film från Åtvidaberg sen. Ska försöka lägga upp filmen från Skogslotten och lite andra tävlingar också snart... Men inte riktigt än:)
 

Godmorgon

 
Nu ska jag till skolan. Ni vet vad som händer idag. Åker iväg till ett ställe direkt efter skolan och sen firar jag min låtsas kusin. Hemma sent och då mockar jag bara och fixar allt. Sen måste jag hem och duscha, äta och sova. Gjorde lite tidsinställda igår så det kommer ut lite filmer. Om jag kan ändra färg på texten vill säga. Så anledningen till att ni kanske inte kolla på de andra filmerna var för att texten var vit! Whoops mitt fel.  Nu måste jag till bussen. Hej då!<3
Snygg ponny man har då?? Eller?
 
/ Julia

Några skojiga filmer!

 
Tävlingen på Lilla Hageby!
http://www.youtube.com/watch?v=dmB2gHQbk3Y
 
HOppträningen för ett tag sen!
 
http://www.youtube.com/watch?v=jCMX5-unBdM&feature=plcp
 
Två filmer fick ni i alla fall!! Hoppas ní gillar de!
 
 
Finaste ponnyn EVER!

Ridningen idag!

Hejsan! Hoppade lite lågt hemma  idag för vi kunde ínte åka till Fia. Sandra va med och höll lite lektion för mig kan man säga. Hoppade bara typ 65-70 cm som högst. Hoppade lite stuts och en kombination med ett galoppsprång. Och en oxer. Så inte så mycket. Hon blev inte ens svettig lilla plutt. Sandra tog lite bilder som kommer snart... Sen hade jag lektion för Ebba nyss. Hon red mest på en volt och jobbade mycket i alla gångarter och ordentligt. Toy tyckte nog den här träningen var jobbigare än när man galopperar runt, runt, runt hela tiden. Toy är en sån häst som ALDRIG blir svettig men idag var hon på gränsen till svett och ändå jobbade vi bara på volten. Haha lite kul faktiskt. Sen tog vi in honom och fixade klart stallet och nu står ponnysarna inne och äter god mat! Imorgon får Salsa vila för jag kommer hem sent. Ska iväg och göra en grej som jag inte vill kommer ut här. Det stananr hos mig! Sen på tisdag ska ponnyn bli skitsnygg. Lindar benen och matchar ihop nåt snyggt och så rider vi välbehövlig dressyr. UNgefär liknande jobb som Ebba gjorde idag där jag verkligen får chans att jobba igenom henne. Hon drar sig ju gärna inåt i höger varv så jag ska försöka jobba igenom den sidan ganska  mycket och flytta henne utåt och i´nåt. JObba helt enkelt. Om några veckor. Kanske en månad eller så ska jag avslöja en sak som är hemlig för de flesta just nu! Ni får inte reda på det förrän det är helt klart...
 
Photo: <3
Photo: <3
Sötis!! Hon hoppade lite konstigt på första hindret så jag hängde inte riktigt med!<3¨¨
 
/ Julia

Lite bilder...

Nu ska ni få lite bilder. De flesta är säkert redan visade men är inne på brors dator och han har ju inga bilder.
 
Men GRYMT cool är man ju? Eller....
 
Snart ska man till USA då och chilla vid poolen medans ni får vara kvar hemma med det jobbiga regnet!! Haha nae ni får ju på sätt och vis följa med. Ska uppdatera så ofta som möjligt i USA och då kan ni ju kolla! Så får ni se USA också! Mycket skoj händer det...
 
/ Julia

Bästa

Chill med bästa bruden! ÄLskar dig vännen. 
 
Älskar dig världens FINASTE vän. Kommer alltid finnas där för dig. Vad som än händer!<3

Hoppträningen

Hej! Nu ska jag berätta om hoppträningen. Det gick skit först. Eller det gick lite i omgångar. När vi värmde upp var hon fin. Red på pelham så hon krökte fint på nacken. Var lite åt det sega hållet faktiskt. Sen gick vi in på en volt och då började hon protestera. Först körde hon upp huvudet och ville inte alls och sen blev hon skitpigg och bara sprang runt med mig. Så skulle vi ju sitta utan stigbyglar också och då blev hon ÄNNU piggare. Men efter ett tag började hon lugna ner sig. Sen började vi hoppa fram. Första sprången gick bra och kändes fina. Sen skulle vi hoppa den där JÄDRA vattenmattan och då började hon stanna. Då blev jag arg på henne och drog till henne med spöt och då försöker hon komma ifrån det, Hon gillar inte när jag blir arg på henne. Hon blir osäker i sig själv. Hon måste ha en stadig grund att stå på. Hade hon haft en ryttare som inte litade på hennne då hade hon hållt på och stannat hela tiden. Men vi börjar lita på varandra. Så den höll hon på och stanna på men jag fick över henne. Sen skulle vi hoppa bana. Den låg på typ 80-85 cm ungefär. Hon stannade en gång på första hindret. Andra hindret hoppa hon. Vattenmattan stannade hon på IGEN. Några gånger. Sen vidare till 4:an. Hon stannade sen femman. HOn stannade. 6:an hon stannade och sjuan hoppade hon. Förstår ni hur dålig jag kände mig efter den rundan och hur besviken jag blev. Hade lust att gå där ifrån och bara skita i det. Men stannade kvar. Istället samlade vi oss och rensa skallarna lite. Skrittade och bara tänkte. Sen hoppa banan igen. Och vad gör inte hästen då. Joo hon går in och hoppar banan felfritt. Då blev jag GLAD!! Öste beröm över henne. Hon tänkte stanna en gång men hon tog tag i det och hoppar ett hinder på 80-85 cm stillastående. Och jag satt kvar! Haha. Det märks att hon har blivit starkare. Att hon orkar bära upp sig mer. Det känns faktiskt som att vi kan komma nån stans. Vi ska KÄMPA för att nå vårat mål. Vi kanske inte tar oss dit men försöka ska vi. Och jag hoppas att det är NÅN som tror på oss. För jag behöver verkligen ALLT stöd jag kan få från ALLA! Vi ska hoppa L:B i höst! Vi SKA. KÄNPA är vad vi ska göra...
 
Gammal bild som brorsan har tagit!! Sötisar. Älskar dig Salsa. 
Från det här...
Till det här (L:D) 
 
Och vidare till L:B!
 
Där va vi, hit ska vi!

Godmorgon

Tjena snyggingar! Vaknat och ska äta frukost. Sen va med SANDRA! Saknat henne sjukt mycket, Eftersom vi inte går på samma skola längre så ses vi inte likaofta, Tråkigt men jaja. Vi ska ju ses IDAG iallafall. Kanske ska hoppträna hos Fia idag! Beror på om hon kan eller inte. Hoppas verkligen hon kan. Om det inte blir försent hänger Sandra med och fotar och filmar. Nu ska jag ringa Ebba och se hur det blir med Fia. Annars ska jag nog hoppa lite hemma och då kan ju Sandra fota här hemma eller hur! Snart kommer det ett inlägg om hoppträningen i torsdags!
 
Hoppas ni mår GRMYT bra för det gör jag...
 
Utan dig är jag ingen. Med dig är vi ALLT!

Godnatt!

Det är så tråkigt att bara skriva godnatt varje gång man ska sova eller vad tycker ni?? Har nån något förslag på vad jag kan skriva istället??? Tänkte även be er maila/kommentera lite bra rubriker så jag har nåt att skriva om. Den som kommer med BÄST rubriker får välja mellan att gästblogga eller få en länk här på bloggen! Kul??? Så se till att skriva riktigt BRA rubriker nu...
 
Godnatt!

Sorry

Bloggat riktigt dåligt i helgen och ska förklara varför. Igår så slutade jag skolan vid typ halv tre och var hemma vid tre ner till stallet direkt. Red Salsa barbacka och skritta, trava och galoppera lite. Sen hem och fixa mig. Platta håret och sminka mig. Sen ungdomsgårn i mogata. Chilla med kompisar. Åt där och innan var jag med Ebba så då hann jag inte blogga. Var hemma igen vi 23.00. In i duschen och sen sova. Idag vakna jag vid halv tio typ. Gjorde massa läxor fram till halv två.  Hade inte tid att blogga då heller. Sen äta och efter det ner till stallet. Mocka och fixa allt!! Sen rida vid fem. Red en timme typ och var hemma igen vid sju. Då äta. Sen film med pappa och Elsa. Nu ser vi på TV!!! 
 
Tack snälla Elsa för den snälla kommentaren. Det värmer!!!<3

Ner till stallet!

Hej!! Nu ska jag ner till stallet och mocka och fixa allt ni vet. Men FÖRST spanska läxa. Inte skitkul men måste göras. Ikväll hoppträning!! Om mamma filmar så kommer det ut imorgon.

Bästa Salsa och Harmoni på bild!!❤


Mer film!

Bara för att ni är så snälla så ska ni få ännu mer film. De här filmerna är VÄRDA att diskutera. Ser ni nån förbättring.
 
http://www.youtube.com/watch?v=McLIbcTRyyk&feature=plcp
Först filmen är när Salsa och jag hoppar stuts första gången.
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=FA3yOtbF6SU&feature=endscreen
Andra filmen är från när salsa och jag hoppade stuts på första torsdagsträningen. Ser ni nån skillnad???
 
 

FILM!!

Nu kommer det en film från en av de första hoppträningarna på SRS!!!
 
http://www.youtube.com/watch?v=jCMX5-unBdM&feature=plcp

Godmorgon!

Morsning! Är trött... Orkar typ nothing på morgonen. KÄnner mig bara helt DÖD! Men får försöka överleva denna dagen också. Vilket jag troligtvis lyckas med. Ikväll TAGGAR vi hoppträning. Vilka vill ha film??? SKulle vara kul om jag la ut en film som vi kunde diskutera lite om. Både bra och dåliga saker. Alltid kul och BRA. Nu till bussen i kylan.
 
Nu är ju julen snart här känns det som..
 
/ Julia

Glömde!

Har fixat lite kategorier nu som ni kan trycka på. Ni förstår säkert vad ni hittar bakom varje kategori när ni läser vad de heter!!
 
Puss pårej ponny!<3

Godnatt!

Godnatt alla goa som läser bloggen! Nu ska jag snart sova för att överhuvudtaget orka upp imorgon så GODNATT! Imorgon blir det film på bloggen så HÅLL KOLL!<3

/ Julia

Nåra förslag??

Några förslag om vad jag ska skriva om skulle uppskattas. Annars får jag väl försöka komma på nåt själv. Lyckás jag inte med det får ni läsa om min trista vardag istället!!<3
 
/ Julia

Dressyren idag!

Hejsan!! Alla glada??
 
Dressyren idag gick helt okej faktiskt. Red på pelhambettet och det gick bra. Formen blir HUNDRA gånger bättre med det bettet. Vi jobbade på mycket volter. Ställa och böja henne rätt så att hon inte går utåtställd. Det är en sak jag har problem med i hoppningen. När vi gör en högersväng så försöker hon fuska och svänga tidigt. Då drar jag ut henne till spåret och då blir hon utåtställd. När jag så försöker ställa henne rätt så svänger hon in innanför spåret igen. Och så fortsätter det. Så om nån har nån bra idé på hur man kan göra så skulle jag bli jätteglad. Men åter till dressyren. Vi övade lite på tempoväxlingar och satte TVÅ  galoppombyten av två försök. Så galoppombytena är jag nöjd med. Det går bättre och bättre. Försökte göra lite skänkelvikning. Gick hyfsat i skritten men inte traven säger hon STOPP. Då kör hon upp huvudet och vill ingenting. Moa och jag red typ spegelritt/kadrilj eller vad det nu heter. Det gick helt okej fast vi var ïnte så tajmade. Travade henne ganska mycket och galopperade ganska mycket också. Så lite svätt blev hon vilket är bra. Eftersom jsg försöker träna bort fettet. Nån som har tips på nån bra bantningsmetod?? I sånna fall får ni gärna berätta det för mig i en kommentar eller via mail. ([email protected])
 
Imorgon taggar vi hoppträning. Får se om det blir film. Hoppas det! Hur många vill ha filmen i sånna fall???
 
Det här är min kossa Alice som jag skrev om i ett inlägg för ett tag sen. Visst är hon söt??
Ponnyn då!! I will always love YOU!<3
 

Ska...

Bara äta mat sen bloggar jag om dressyren!!

Ändrade planer...

 
Moa kommer inte hem förns till 17.00 så vi rider då. Ebba kanske är med. Vi hoppas ju självklart att hon kan vara med! Nu sitter jag och äter macka med jordnötssmör på!!   ASGOTT!! Jaa bloggar väl om dressyren ikväll. Nu ska jag nog göra lite läxor!
 
Fick en kommentar förut och sånna kommentarer VÄRMER! Det är dem som...
 
Din blogg är superbra!älskar den!! :) <3
 
Tack du som skrev den!
 
What dosen't kill you makes you stronger!!!
 
/ Julia

Hemma igen efter skolan!

Nu hemma igen. Ska äta lite fort nu och sen ta in Salsa. Moa och jag ska ju rida dressyr idag! PÅ gärdet. Längtar SJUKT mycket efter att tävla nu. Att få visa ALLA vad Salsa och jag egentligen kan!! Men det dröjer en dryg månad innan jag ska ut igen. Ska ju till USA i mellan. Kul kul. Förhoppningsvis hittar vi ett par inte ALLT för dyra ridstövlar där!<3 Glad tjej om vi gör det...
 
Nu måste jag gå. Men bloggar ikväll som vanligt och berättar om dressyren...
 
Haha lite kul bild på pluttis<3
 
/ Julia

Södergårds Salsa

Här ska ni få en liten presentation om Södergårds Salsa. (Salsa)
 
Jaa. Södergårds Salsa eller som hon kallas Salsa kom till mig den 15 juli 2011. Hon är född den 05/6-2002 och är alltså 10 år gammal. Hon är en brun New Forest. En d-ponny på 141,5 cm och är alltså ganska liten.
 
Salsa är en snäll, glad och ENVIS ponny. Hon är inte direkt slö men ingen kanonkula heller. Hon har däremot varit piggare nu på senare dagar. Hon har hoppat 1,10 med ryttare som högst vad vi vet just nu. Men bara ett hinder. Bana har hon gått 1 meter med mig. Vi tränar på SRS en dag i veckan för att nå vårt mål. Mitt mål just nu är att tävla L:B nästa år. I höst 2013. Det är alltså 1 meter för Salsa och mig. Just nu har vi tävlat L:D bedömning clear round en gång. Ett ner men vad gör det liksom. Hellre det en att hon stannar. Vi har varit ute på några clear rounder och av dem är det bara EN som det har gått riktigt SKIT på. I dressyren är vi inte så bra än. Hon går i form när HON känner för det. Rider jag henne på pelhambett går hon JÄTTEFINT. Då riktigt känner man hur hon arbetar. Men för det mesta rider jag henne på tredelat tränsbett. Det gillar jag bäst. Hon går bra IBLAND på det. Vi har tränat dressyr en gång också för tränare men henne känner vi. Förhoppningsvis kommer hon fler gånger!! Det gick ganska bra då. Vi jobbade skänkelvikningar vilket Salsa tycker är svårt. Men det gick. Efter ett tag började hon söka sig neråt i traven i alla fall.
 
Ja det här var lite om Salsa!
 
På L:D!!
70 cm clear round!
Finaste tjejan!<3
 
/ Julia

Godmorgon!

Hej! Mår bättre idag så går till skolan. Idag ska jag rida dressyr UTAN snodd. Bara jobba, jobba och JOBBA! Mycket tempoväxlingar och skänkelvikningar. Salsa och jag suger på skänkelvikningar men vi ska göra så gott vi kan! Nu måste jag gå ner till bussen som alla andra mornar. Skittråkigt!<3
 
Snygging i hagen igår!! My PRINCESS!<3

Sorry

Men det blir ingen film för datan var så himla seg. Däremot så har jag gjort om headern!! Vad tycks???

Snart...

Snart kommer det film!!! Från en hoppträning för ett tag sen. Inte jättebra kvalité men det får duga!!
 
Världens FINASTE!! Södergårds Salsa...

Snart kommer det lite bilder...

Snart kommer det bilder och filmer...
 
 

Bör läsas!

Hej!! Fick nyss en kommentar som jag tyckte förklarade väldigt mycket vad en snodd "är" för nåt egentligen. Tack snälla du som kommenterade. Nu förstår jag lite mer vad det handlar om!
Här kommer kommentaren:
 
Jag hör till dem som tycker att man ska ha absolut koll på hur en häst arbetar rätt, och hur det ser ut när den gör det, f(dvs en hel del biomekanisk kunskap) för att använda inspännings tyglar över huvud taget. Om ens DÅ!

man leker med farlig mark eller hur jag ska säga det, om man annars använder inspännings tyglar.

i värsta fall så drar hästen endast in huvudet/nacken, som ett försvar mot tygeln och arbetet som krävs av den under dess verkan, och lär sig att gå i oärlig form, motverkar byggandet av muskler på rätt ställen, och dessutom orsakar slitage och framtida skador pga felbelastning.

lär man hästen att dra sig undan ett påtvingad form/arbete den inte har möjlighet biomekaniskt och/eller styrkemässigt att utföra, så är det oerhört mycket jobb och svårigheter att senare komma till rätta med detta inlärda beteende, dvs betydligt mer jobb att backa bandet och gå tillbaka, för att komma på rätt bana och kunna jobba framåt igen.

det man ska komma ihåg vid all sorts inspänning är att formen och aktiviteten i en rätt arbetande häst kommer bakifrån och fram - inte tvärtom. drar man ihop hästen för mycket framtill, så motverkar man och rent av HINDRAR den rätta formen att komma bakifrån -för man klipper av den biomekaniska förmågan att komma till RÄTT arbete bakifrån, genom att dra ner/in framifrån.
MYCKET simpelt förklarat - men det finns oerhört avancerade trådar för den som är intresserad av biomekanik och hästen i "form" på dressyr forumet

Så om du ska köra hård dressyr ska du ju inte rida med snodd!! Det sliter ju bara på hästen. Formen ska ju komma från bakbenen som gör att hon måste jobba med ryggen och då, automatiskt "böjer" nacken. Med en snodd böjer man ju nacken från början och då kan inte den riktiga formen komma från baken utan då går hon bara och böjer på nacken och KAN inte jobba med ryggen rätt så hon slits bara då!! Om du ska rida hård dressyr ska du ju jobba skänkelvikning, öppna, sluta, framdelsvändning, bakdelsvändning, rygga, mycket tempoväxlingar och övergångar... Men det är din häst så du bestämmer men jag har nu sagt vad jag tycker ;) Vettigt blogginlägg jag hittade:
http://www.horseinhand.se/artiklar-1/artikelsida/gummisnoddochinspaenningstyglar

Trött och har ont i huvudet...

Nu är stallet fixat. Gick rätt så fort idag. Måste gå ner igen snart och ge mat till kaninerna. Nu har jag sett på TV ett tag. Bara tatt det lugnt. Måste få lite frisk luft så att huvudvärken försvinner så ska nog gå ut och gå en sväng sen.
 
Fick en kommentar förut som undarade varför jag hoppade två dagar i rad/två dagar i veckan.
Den har fått ett svar men tänkte svara här också. Jag tror nämligen att det är fler som undrar. Jag blir JÄTTEGLAD när jag får frågor och komentarer över huvud taget.
 
Det är såhär. Anledningen till att jag hoppade två dagar i rad vet jag inte riktigt. Men igår hoppade vi bara lite stuts. Ingen höjd på det. Så det tog inte så mycket på hästarna så. Utan det var mest för musklerna. Därför hoppade jag två dar i rad. Ja, jag brukar för det mesta hoppa två dagar i veckan. Oftast hemma en gång i veckan och träning en dag. När vi hoppar hemma brukar vi inte hoppa så högt utan vi får se vad vi hamnar på. Oftast inte över 80 cm...
 
Hoppas mitt svar duger och att ni inte tycker jag är helt dum i huvudet som hoppar två dagar i rad.
 
Första gången på Salsas rygg.
Bild från ridlägret på SRS!!
 
/ Julia

Sjuk

Hej!!! Är sjuk så stannade hemma idag. Är hostig och snorig. Inte kul. Ska väl ner och fixa stallet sen men först äta lite och se klart på en film. Tare lite lugnt liksom.

/ Julia

Tuseday morning

Godmorgon. Alla glada??? Det är jag. Slutar halv fyra:( Inte skitkul direkt men man får väl stå ut. Right. Hem och mocka och fixa the stable. Sen CHILLA!!!! Nice tisdag alltså. Nu run to the bus typ. 
 

Godnatt

Är väl dags att sova nu om jag ska orka upp imorgon... Men först en snabb titt på Nellies blogg!!

Kramis

Nu ni...

 
Tjejer...
 
Det är så GRMYT typiskt oss att snacka skit bakom ryggen på varandra. Jag göre ofta. Men det kan jag STÅ för. Alla tjejer på hela j*vla jorden har gjort det nån gång. Eller?? Har jag rätt...
 
Varför gör vi såhär då.
 
Det är ju bara jävligt omoget. Varför snacka skit om dig med nån annan. Varför inte bara gå fram och säga vad jag tycker om dig. Det är då vi blir FEGA! Riktigt fega blir vi. De flesta av oss skulle aldrig våga gå fram till tjejen/killen man snacka skit om och bara du jag sa det här om dig. Så tycker jag om dig. Tror inte MÅNGA skulle göra det.
 
Anledningen till att vi snackar skit då... Jaa du det kan man fundera på. Jag tror att det kan bero på att man är feg i sig själv. Man är osäker. Tror att man inte duger. Då tar vi till det här. Vi går iväg med bästisen och ställer sig nånstans och börjar med det där igen. Skit vad omogna vi är då. STÅ för den du är. Skit i vad alla andra tycker för det finns alltid nån som ALLTID finns där för än vad som än händer.
 
Det är samma sak som att man har dåliga sidor i ridningen. HATAR folk som inte vågar erkänna att de är dåliga på nåt. Sånna som tar till en vit lögn och så säger ridläraren till om det problemet. Vad tror ni personen som har problemet då säger. Joo hon/han nickar snället och håller med. Skulle däremot JAG påpeka det felet så skulle personen dra till med en sån där lögn igen. Varför då då??
 
Joo för vissa vill inte erkänna för de 'är rädda att folk ska tycka de är dåliga... Men VARFÖR skulle jag tycka nån är dålig bara för att den har svårt för nåt. Det har väl ALLA!!! Verkligen alla. Ingen rider så där helt perfekt. Jag har ridit i SJU år och har fortfarande MMAAASSSSSSOOOORRRRR kvar att lära mig. Är LÅNGT ifrån fullärd.
 
Blir sjukt trött på oss tjejer. Ibland kan det faktiskt vara skönt att sätta sig ner och bara SNACKA med nån snäll liten gullunge... Men men även om det kan vara skönt så borde vi inte göra det. Förstå sen när nån sitter och snackar skit om dig. Då skulle ju du bli ledsen eller??? Har jag right?
 
Från och med NU ska jag bättra mig på den fronten. Ska försöka snacka lite mindre skit men det är ju så vi tjejer är. Hur många håller med mig om att vi är alldeles för bra på att snacka skit om andra??
 
Hur många tycker det är omoget???
 
Fucking PERFEKT!<3

The day today...

Idag då... Slutade 20 över två bussen hem. Var hemma vid tre. Åt! Sen kom Moa till stallet och då red vi ihop. Jobbade mycket stuts idag. Inte så högt. Vet inte vad det låg på. Mitt i stutsen så stannade Salsa så att jag åkte över huvudet å¨henne. Jag rev hinderstödet och satt fast med fötterna i båda stigbyglarna. Fick tag runt halsen på henne och lyckades sparka ut fötterna ur stigbyglarna så att jag landade på fötter... Haha herregud. Det var ett tag sen jag ramlaade av så det var ändå rätt bra. Sen hoppade vi den en gång till och då kickar ponnyn efter sista hindret i stutsen... Bus!<3 Sen back to the stable. Fixa hästarna och allt runt omkring. Nu står de och äter go mat i boxarna och myser. Pluttisar då. Imorgon vilar hon och på onsdag går hon HÅRD dressyr. Nu ska jag äta lite och sen gör jag lite tidsinställda till imorgon!
 
¨Bästa ponnyn ever!!!! Together no matter what...
 
/ Julia

I skolan

Tjena! Snart ska vi orientera. Har ingen lust med tanke på vad som hände sist... Vill inte ens tänka på det. Haha!! Längtar tills vi slutar. Snart åker jag till USA!! Ska bli askul men kommer sakna Salsa och alla här hemma!!! Nae nu måste jag skynda mig. 
 
/ Julia

Godmorgon

Hej!!! Ska snart ner till bussen och till skolan. Har ingen som helst lust med det faktiskt. Sen ska jag hem och rida Salsa. Kastar väl i mig lite mellis först. Vi har gympa också... Orkar verkligen inte mycket idag. Utom att rida förstås. För vill man ta sig nånstans måste man ju satsa lite också!! Just det. Glömde skriva att jag anmälde mig till KM på SRS den elfte november. Nån som ska dit och fota??? Om nån fotar mig kan ni mejla bilderna till [email protected]. Nu måste jag skynda mig så BYE!
 
/Julia

Hoppat

Hej!! Har hoppat lite hemma idag med Ebba och Moa! Salsa var så duktig. Vi hoppade 1.10 m för första gången. Jättenöjd. Vi hoppade kombination med vattennatta under B- hindret och det gick bra. Hon hoppade den snällt. Så hoppade vi lite andra hinder också. Jaa så jag är nöjd. Imorgon ska vi rida ganska hårt. Rider med snodden och kör lite upphöjda bommar så att hon får jobba. På tisdag bultar hon och på onsdag går hon ett hårt pass. Dressyr tror jag det blir. Sov med Ebba inatt och vi åkte upp till stallet ganska tidigt. Men sen var jag tvungen att följa med lillasyster till stallet för hon skulle rida. Tråkigt... Sen hem och red direkt. Älskar min ponny!!! VÄRLDENS BÄSTA är hon!!!!<3
 
/Julia

Hoppträningen

Hoppträningen i förrgår gick helt okej. Vi gjorde lite övningar och Salsa var pigg och glad. Vi hoppade trippelbarr och det har jag aldrig gjort med Salsa förut. Vi travhoppade lite och det gick helt okej. Hon rev ett hinder annars varken stannade hon eller rev hon nåt mer. Duktig ponny. Vi hoppade även femmonhalva ( stavning) och det gick bra. Banan var ganska lätt med mycket  lydnad. Så fort jag får tillgång till dator så ska jag rita övningen i paint eller nåt. Imorgon ska vi hoppa hemma bara men försöker hinna skriva om det imorgon. Snart åker vi till USA!! Kul men kommer sakna Salsa.  När vi kommer hem så ska vi tävla KM på SRS!!! KuL kul. Längtar redan.  

Förlåt mig.

Hej!! Känner att jag inte riktigt har tid och blogga. Försöker gör jag men jag hinner inte. Jag är ju typ jämt i stallet och med kompisar. Då hinner man inte riktigt blogga. Men jag tänkte göra lite såhär. 
 
Jag ska blogga så ofta jag hinner om min vardag men annars Tänker jag bara blogga om träningar och tävlingar. Tycker ni att det är en bra idé?? Annars får ni nöja er med bara lite halvdana inlägg. Jag kommer blogga på fredagar och helger tror jag. För just ni hinner jag inte med tanke på hur min vardag ser ut. Alltså får ni räkna med att jag inte bloggar så mycket...

Men TJA!!!!!

Har grymt tråkigt just nu... Ebba kommer snart hit och då ska vi rida och snacka lite SKIT!!! Behöver dset känner jag.
 
På bussen idag då var vi ju fan grymma... Nae men jag, Johanna och Fanny hade lite kul. Vi satt längst bak i bussen med musik på och så dansade vi... Haha Knäppa ungar eller???
 
Hovslagaren kommer vid 18.00 idag och då får Salsa nya skor vilket nog behövs.
 
Saknar klassen nu. Alltså gamla klassen men trivs bra i den nya också. Inget större fel på den utom att alla typ är lite små störda. Haha men det hör ju till typ. Vi kommer även bli 24 stycken i klassen vilket både blir kul och inte. Hatar att va många i KLASSEN men det är kul om det finns nån ny kul person att bli kompis med!!! Alltid lika kul...
 
Jaa imorgon äre studiedag vilket ÄGER!!! Haha kanske ska in till stan på förmiddagen. Men vet inte säkert.
 
Bloggar ikväll...
 
/ Julia
 
Älskar bilden om man får lov att säga så...
Gammal men ovisad bild. Visst är hon fin på denna bilden???
 
 

Shit

Vilken dag alltså... Började med att jag typ nästan missa bussen. Fick springa till den för att hinna med. Pinsamt eftersom jag hade lila vantar och en mössa som det stod ELIPSEN på. Pappa jobbar där så jaa... Sen på idrotten sprang Emma och jag vilse på orienteringen. Inte skitkul. Vi gick genom ett träsk och kom ut i en kohage!!! Haha men vi hitta tillbaka. Sen när jag kom hem hade jag only EN timme på mig att mocka, göra vatten, longera ponnyn och hinna göra iordning mig. Mockade på typ 2 minuter och vattnet typ 3 minuter eller nåt. Sen hämtade jag Salsa och longerade och tömkörde henne i typ 10 minuter. Har aldrig tömkört henne förut men ville prova och det gick riktigt bra. Hon tyckte det var lite konstigt men hon vänjer sig nog snart. Sen ut med Salsa i hagen igen. In och fixa mig sen åka till pappas bror och fira honom. Nu är jag hemma och ska snart duscha och fixa lite... Nu sitter jag och lyssnar på GRYM musik. Jag ÄLSKAR!!!!!
Jaa så här ser man ut då. Eller såg ut i december 2011. Känns som jag blivit större sen dess. Vill åka hit igen. Stället heter typ modellfabriken och ligger i norrköping. Man blir sminkad och fotad och sen får man köpa bilderna!!! Nån som vill följa med mig dit????
 
/ Julia
 
 
 
 

Hemma igen efter en lång dag i skolan!

Hej!! Nu är jag hemma igen efter en lång dag i skolan. Sitter nu och äter mellis och passade på att blogga samtidigt. Ska snart ta in Salsa och longera henne. Bara lite skritt och trav typ. Lite lugnt. Senare idag ska vi till min farbror som fyller år. Ska inte bli superkul men måste följa med. Skolan är såå JOBBIG!!!!! Varför måste man gå så länge i skolan. Både många år och långa dagar. Grymt jobbigt. Nu blire nog inga mer tävlingar på ett tag. Vi åker ju till USA i typ två och en halv vecka. KUL!!! Förhoppningsvis håller de igång Salsa åt mig för helgen efter vi kommrér hem så är det KM på SRS som jag vill vara med på. Kul kul det där. Sen tror jag väl att det blir lugnt ett tag under vintermånaderna och sen kör vi igen i mars april kanske. Har inget planerat men vill ju komma ut så mycket som möjligt nu!!!! Jaa nu måste jag skynda mig på om jag ska hinna klart med allt i stallet... Skynda skynda.
 
ÄLSKAR DIG!!!!!!!<3 Utan dig vore livet inte värt att leva<3
 
/ Julia

Godmorgon!

Hej!! Vaknade vid sju som vanligt och känner mig LITE stressad men bloggar ändå. Idag går vi till halv fyra. ORKAR inte gå sålänge. Tar fyra bussen hem och longerar ponnyn. Salsa tappade en sko i söndags när vi var ute i skogen så vi får ta det lite lugnt med hennes fot ett tag. Hon har så himla dåliga hovar så det är inte bra att hon går utan skor. Hovslagaren kommer på onsdag. Alltså imorn. På torsdag har vi studiedag! Då åker jag in till stan med bästa brudarna. Salsa och jag hopptränar på kvällen. Nu måste jag SKYNDA mig ner till bussen så att jag inte missar den. Vore inte skitkul eftersom jag måste typ GÅ till söderköping då! Det är en mil dit så det tar nog ett tag!!
 
Bye
 
Bjuder på bilden!!! Julia 5 år...
 
/ Julia

Förlåt

Gud vad elak jag känner mig mot er som faktiskt tar er tid och läser bloggen och så har jag inte bloggat sen igår. Hur kul är det liksom. Men jag har en anledning. För ont om tid på dagarna. På morgonen hinner jag INTE!!! Sen så är jag ju i skolan från runt åtta till runt tre och vissa dagar fyra. När jag kommer hem äter jag lite fort och sen till stallet. Hästarna har ju fått komma in nu så jag måste mocka, fixa vatten, göra hö, havre och Betfor och rida. Det tar ungefär två till tre timmar. Sen hem och äta lite. Sen göra läxan. Klockan blir väl runt halv åtta, åtta då och sen ska jag duscha och hinna BLOGGA. Jag går och lägger mig vid tio för att orka gå upp på morgonen. Så jag kanske hinner blogga vid nio halv tio typ. Så jag hoppas ni FÖRSTÅR varför jag inte bloggar så mycket som jag hade velat. För övrigt så har jag smörjt idag. Så nu är lädret rent och snyggt!!!! Ni får hare bra så ska vi se om jag hinner blogga lite tidigare imorgon.

❤❤❤
Inte så bra bilder jag vet men de är från tävlingen i lördags!!!


RSS 2.0