Gomorgon

Har vaknat nu och är klar. Ska snart gå ner till bussen. Red Salsa på pelham bettet igår och hon går sjukt bra på det. Övade mycket på böjt spår och vi satte även ett galoppombyte. Så jag är nöjd. I skritten däremot så fort jag kortade upp tyglarna så slängde hon huvudsyftet bakåt och snurra runt. Det märktes inget i traven eller galoppen men jag tror det var att det klia på henne. Nu måste jag gå till bussen så hej då...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Men om hon slänger med huvudet och snurrar när du tar mer i tygeln så behöver du ju inte ta i tygeln så mycket utan skritta henne på lite längre tygel??? Man måste ju inte ha så himla korta tygla hela tiden, bara du känner en lätt kontakt med hästens mun. Men det verkar inte heller som att din ponny är så himla ung så då kan man ju släppa på tygeln utan problem till skillnad från på en yngre häst ;)

Svar: När jag ska arbeta henne med formen och så kan jag ju inte ha så långa tyglar. Utan då måste jag korta tygeln och arbeta henne ordentligt. Just nu håller vi på och lär henne att gå i form och då kan jag inte ha längre tygel än vad jag,har för då skiter hon i mig. Men det är bra att du har en åsikt. Det gillar jag så kom gärna med fler.
Julia Edvardsson

2012-09-10 @ 15:26:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0